Назначават одитор на общинската фирма за училищно и столово хранене в Смолян

Последна точка от дневния ред е стартиране на процедура по ликвидация на фирмата, която до сега изхранваше децата в училищата в община Смолян

Кметът Николай Мелемов свиква закрито заседание на Общинския съвет на 28 май 2020 г. от 15.00 часа в Сесийна зала на Община Смолян, дневен ред от 14 точки. Сред общественозначимите теми са приемане за сведение на Годишния отчет за 2019 г. по изпълнение на Програмата за управление на отпадъците 2016 – 2020 г. както и на годишен доклад за 2019 година за наблюдение и оценка на изпълнението на Общински план за развитие на община Смолян за периода 2014-2020 година .

Местният парламент ще гласува безвъзмездно и безсрочно прокарване на водопроводни и канализационни клонове, както и на отклонения за присъединяване към общи мрежи и съоръжения на техническа ВиК инфраструктура заедно с учредяване на съответстващите им сервитути в границите на общински поземлени имоти - публична и частна собственост по трасета, съгласно устройствени план-схеми за проект: „Интегриран воден проект на агломерация Смолян“.

Кметът ще докладва и предложението за закриване на Дом за деца лишени от родителска грижа „Катя Ванчева“ с. Широка лъка с капацитет 15 места и разкриване на Център за работа с деца на улицата/седмична грижа/-Иновативна услуга, капацитет 20 места.

Съветниците ще трябва да одобрят и дарение на допълнителни компютри и техника на стойност на 5 хиляди лева на ОД на МВР – Смолян. Ще се закупят компютърни конфигурации, принтери и мултифункционални устройства като дарение от общината, за да се подобри работата на службите при разкриване на престъпления на територията на общината.

Председателят на общинския съвет Венера Аръчкова ще докладва и предложение за измениние на сключения с Григор Павлов договор за управление на общинското предприятие „Ученическо и столово хранене“ ЕООД.

Възложителят, в лицето на община Смолян определя възнаграждение в размер на 300 лева месечно за 2 часа дневно до достигането на 40 часа месечно, за да започне действия по Търговския закон по процедура на ликвидация на дружеството. В докладната се предвижда да се назначи независим регистриран одитор Л. К. Д., който да извърши финансов одит на „Ученическо и столово хранене“ ЕООД, с определено възнаграждение в размер на 2 000 лева без ДДС, и в срок да изготви и представи одита пред Общински съвет – Смолян.

Управителят на „Ученическо и столово хранене“ ЕООД, ще трябва да предприеме предвидените в Търговския закон и Учредителния акт правни и фактически действия по вписване на обстоятелствата на дружеството пред съответните органи и Търговския регистър и регистъра на юридическите лица с нестопанска цел.

СмолянБГвести

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини