Назначават одитор на общинската фирма за училищно и столово хранене в Смолян

Последна точка от дневния ред е стартиране на процедура по ликвидация на фирмата, която до сега изхранваше децата в училищата в община Смолян

Кметът Николай Мелемов свиква закрито заседание на Общинския съвет на 28 май 2020 г. от 15.00 часа в Сесийна зала на Община Смолян, дневен ред от 14 точки. Сред общественозначимите теми са приемане за сведение на Годишния отчет за 2019 г. по изпълнение на Програмата за управление на отпадъците 2016 – 2020 г. както и на годишен доклад за 2019 година за наблюдение и оценка на изпълнението на Общински план за развитие на община Смолян за периода 2014-2020 година .

Местният парламент ще гласува безвъзмездно и безсрочно прокарване на водопроводни и канализационни клонове, както и на отклонения за присъединяване към общи мрежи и съоръжения на техническа ВиК инфраструктура заедно с учредяване на съответстващите им сервитути в границите на общински поземлени имоти - публична и частна собственост по трасета, съгласно устройствени план-схеми за проект: „Интегриран воден проект на агломерация Смолян“.

Кметът ще докладва и предложението за закриване на Дом за деца лишени от родителска грижа „Катя Ванчева“ с. Широка лъка с капацитет 15 места и разкриване на Център за работа с деца на улицата/седмична грижа/-Иновативна услуга, капацитет 20 места.

Съветниците ще трябва да одобрят и дарение на допълнителни компютри и техника на стойност на 5 хиляди лева на ОД на МВР – Смолян. Ще се закупят компютърни конфигурации, принтери и мултифункционални устройства като дарение от общината, за да се подобри работата на службите при разкриване на престъпления на територията на общината.

Председателят на общинския съвет Венера Аръчкова ще докладва и предложение за измениние на сключения с Григор Павлов договор за управление на общинското предприятие „Ученическо и столово хранене“ ЕООД.

Възложителят, в лицето на община Смолян определя възнаграждение в размер на 300 лева месечно за 2 часа дневно до достигането на 40 часа месечно, за да започне действия по Търговския закон по процедура на ликвидация на дружеството. В докладната се предвижда да се назначи независим регистриран одитор Л. К. Д., който да извърши финансов одит на „Ученическо и столово хранене“ ЕООД, с определено възнаграждение в размер на 2 000 лева без ДДС, и в срок да изготви и представи одита пред Общински съвет – Смолян.

Управителят на „Ученическо и столово хранене“ ЕООД, ще трябва да предприеме предвидените в Търговския закон и Учредителния акт правни и фактически действия по вписване на обстоятелствата на дружеството пред съответните органи и Търговския регистър и регистъра на юридическите лица с нестопанска цел.

СмолянБГвести

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Хороскоп за 15.07.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Дребни неприятности в определени моменти ще блокират дейността ви или ще внасят затруднения в ежедневните ви задължения. Не допускайте друг освен вас да определя ритъма ви на работа или задачите, които имате през деня. Печелите доверието на важен за вас сътрудник. Помощта му в бъдеще ще ви е много полезна.
15 юли 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Днес едва ли ще сте много съсредоточени върху работата си, защото ви вълнуват въпроси от личен характер. Държите се странно с околните и не трябва да се изненадвате от реакциите им. Преценете кое е по-важно за вас и се заемете с него.
15 юли 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Днес ще се натъкнете на нещо, което ще се окаже особено полезно за работата ви, особено за в бъдеще. Имате достатъчно търпение, за да развиете възгледите си докато започнат да носят желаните от вас резултати. Стараете се да не обръщате внимание на поведението на определен човек, който ви е неприятен и това е наистина най-доброто което можете да направите.
15 юли 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Денят е характерен с непрекъснатата смяна на онова, с което ще се занимавате. Трудно ви е да се концентрирате за дълго, но едва ли ще е и нужно. Заети сте с приятни неща, като повечето от тях са свързани и с хора, на които държите. Предстои ви пътуване по работа, което ще ви отвори много възможности.
15 юли 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Напрегнати сте, въпреки, че ви се иска да си починете и да се заемете с нещо разтоварващо. Бъдете готови на промени и в личен план. Очаква ви сериозен разговор с интимният ви партньор. Подготвяте изненада за свой близък, от която всички ще останат наистина очаровани. Семейството ви ще застане зад всяко ваше решение.
15 юли 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Мотивирани сте да започнете нещо ново и с конкретни действия ще се заемете с реализацията му. Насърчавайки у себе си този плам, много скоро ще материализирате намеренията си. Не пропускайте да изразите уважението и обичта си към хората, които осмислят живота ви. Пътуванията ще са приятни.
15 юли 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Възможни са разногласия с колегите и началниците ви днес. Бъдете по-дискретни по отношение на нещата, които са ви поверени и не злоупотребявайте с доверието им. Вие също не изпадайте в излишна сантименталност, не е нужно да разголвате душата си пред всеки. Други от вас ще пътуват, най-често по служебни дела.
15 юли 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Погрижете се за интересите си, като не пречите на другите да мислят за своите. Много неща ще се променят, не пестете усилия и се старайте да останете добри хора. Любовта ще ви помогне по-лесно да се справите със затрудненията си, срещайки ви с подходящия за вас помощник.
15 юли 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Започвате с много хъс новия работен ден и както може да се очаква имате доста работа за вършене. Успехът ви във всяко едно начинание до голяма степен зависи от собствената ви организация, затова подредете по важност ангажиментите си.
15 юли 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Смело ще пристъпите към действия, осигуряващи защита на интересите ви. Професионалните задачи ще заемат по-голямата част от деня ви. Добре преценете и организирайте времето си, за да ви стигне за всичко. Приемете една протегната към вас ръка, каквото и да означава това.
15 юли 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Бизнесът ви изисква сили и средства, които не винаги имате в наличност. В тази връзка ще търсите съдействие от кредитни институции и хора, имащи по-големи възможности от вас. Категорични сте в намерението си да подобрите бита си.
15 юли 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Можете да спечелите вниманието и готовността за съдействие и на най-търсените хора, ако проявите искрен интерес към тях. Всеки харесва човека, който му се възхищава. Ще спечелите приятели, ако правите за тях неща, които изискват време, енергия, безкористност и внимание, ако ги поздравявате сърдечно и с ентусиазъм. Бъдете целенасочени днес и ще успеете.
15 юли 2020
Последни новини