Аделина Радева напуска НОВА, отива в БНТ

Водещата на сутрешния блок на NOVA Аделина Радева напуска телевизията и се връща в БНТ.

За раздялата първо обяви нейният партньор в сутрешния блок Виктор Николаев, който ѝ подари цветя, а самата Радева каза, че напуска, защото има нужда от промяна. От понеделник с Виктор Николаев сутрешния блок ще води Лора Инджова.

Същевременно БНТ съобщи, че от началото на юни Аделина Радева става част от екипа на дирекция "Информация" за новини и актуални предавания. Тя ще се присъедини към екипа на публицистичното предаване "Още от деня", всеки делничен ден по БНТ1.

Аделина Радева води сутрешния блок на "Нова телевизия" от началото на 2018 г. Дотогава тя бе лице на публицистичното предаване "Още от деня", както и на новините на държавната телевизия, а по-рано беше водещ и на сутрешния блок на БНТ.

Радева е поредният журналист, който напуска НОВА телевизия, откакто тя стана собственост на братята Кирил и Георги Домусчиеви. Преди дни телевизията съкрати водещата на съботното предаване "Събуди се" Мирослава Иванова и репортера Галя Щърбева. По-рано напуснаха водещата Лора Крумова и режисьорът Валдес Радев, станал известен в социалните мрежи със серия шаржове на властта. През миналата година бяха освободени известни журналисти като Миролюба Бенатова, Генка Шикерова и Марин Николов, а промени имаше и в ръководството ѝ.

От средата на март, покрай извънредното положение заради коронавируса, водещите на сутрешния блок на телевизията започнаха да се сменят на ротационен принцип, а медиата обяви, че прави това, за да запази здравето на своите журналисти.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини