Изследваха всички медици в Спешна помощ в Смолян и областта, втора седмица без промяна на ситуацията с ковид-19

Втора седмица няма промяна в епидемиологичната обстановка в Смолянска област, която остава на 11-то място по брой регистрирани случаи на ковид-19 от началото на обявяване на епидемията на 13 март. Общи 43 са случаите, от които 37 са излекувани и 4 са смъртните случаи.

Към 1 юни два са активните на домашно лечение, пациентът от завода на „Костал“ в Пазарджик и младата жена, която от София беше пристигнала на гости при родителите си в Смолян. Шефът на РЗИ Смолян д-р Мими Кубатева уточни, че през миналата седмица е бил излекуван и изписан от инфекциозно отделение последният пациент и сега вече няма хоспитализирани с ковид-19. Под карантина остават 4 лица, които са били на домашно лечение. Общо изследвани проби с PSR и изпратени за проверка са 58, 40 са от РЗИ и 18 от тях са от болницата в Смолян. Осем от пробите са на медицински персонал, 29 са на персонал и потребителите на Центъра за настаняване от семеен тип на лица с физически увреждания в град Неделино. Всички те са отрицателни.

С PSR са обхванати всички работещи в социалните домове на територията на областта и те са резултатите са отрицателни. Д-р Кубатева уточни, че вече са започнали изследвания и на всички домуващи и потребители в центровете, като първите от тях изследвани с PSR са отрицателни, както и 68 от домуващите в дома за стари хора в село Фатово - всички са отрицателни.

На територията на областта във времето от 25 май до 1 юни общо бързите тестове са 208, два от тях са за антигени, направени са в девинската болница и също са отрицателни. Останалите са за наличие на антитела-двама са дали положителни резултати за среща с вируса. „От всички направени бързи тестове-105 са на работещите в Центъра за спешна медицинска помощ Смолян, с което приключихме и обхванахме всички работещи в спешната помощ в областта.“, обобщи шефът на РЗИ.

Под карантина през изминалата седмица са били контактни на ковид-19 две лица, други две лица са на 28 -дневна изолация за лечение в дома, седем са след изписване от болница след отрицателен резултат.

Щиляна Чакърова

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Още новини

Хороскоп за 02.07.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Обградени с внимание и нежни чувства, ще бъдете провокирани към творчески и лични изяви. Развитията ще са благоприятни за бизнеса, кариерата и партньорствата. Ще ви зареждат с добри очаквания, което ще неутрализира тревогите ви.
02 юли 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Работата ви по спешна задача ще продължи и днес, независимо, че може да имате и други планове. Ще бъдете изкушени от възможността да получите повече и това ще ви направи по-активни. Финансите ви ще нараснат и това ще се отрази добре на семейния ви бюджет. Духовни практики ще ви заредят с енергия и направи денят ви приятен.
02 юли 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Изпълнението на задачите ви изисква да положите повече усилия днес, но ще се справите. Ще имате подкрепата на сътрудниците си и на хората, на които не сте безразлични. Проблеми от здравословен характер може да притеснят някои от вас. На първо време ще прибегнете до само лечение, но консултацията със специалист е задължителна.
02 юли 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Днес сте от галениците на съдбата. Ще получите оферта за нова дейност, която ще съвпада с вашите възможности и нагласа. Само ще трябва да пренебрегнете някои от домашните си задължения, за да си набавите достатъчно средства. Възможен е здравословен проблем при някои от вас, свързан с очите. Не позволявайте от преумора да стигнете до разбалансиране и неадекватност. В движение отстранявайте плявата. Иначе препятствията само ви амбицират и укрепват волята ви.
02 юли 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Днес ви очаква среща със стар познат, която изключително много ще ви разведри. Отидете на кино, театър или концерт, за да се забавлявате пълноценно. Не говорете за проблеми и неприятности, споделяйте единствено хубави страни от живота си.
02 юли 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Ще получите предложение, за чието осъществяване имате ярки възможности. Доходите на повечето ще се определят като добри. Към тях може да се прибави късмета, който ви очаква днес. За някои се очертава делово пътуване. Възможни са трудности в интимните взаимоотношения. Необходимо е да проявите повече настойчивост в контактите. Като цяло съдбовни шансове за реализация.
02 юли 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Ще спечелите уважението на околните, ако ги насърчите да работят за собствения си просперитет, така, както го правите за себе си. Обединените ви усилия ще ускорят благоприятно развитието на събитията в посоката, която всички желаете. За други решаване на имотен въпрос.
02 юли 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Започвате седмицата с добри перспективи за професионалната ви кариера. С помощта на влиятелно лице ще успеете да постигнете напредък и да заемете по-горна позиция в йерархията. Романтично влечение ще ви помогне да понесете по-леко натовареността и да наситите душата си с хубави емоции.
02 юли 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Информация, която очаквате ще ви направи по-раздразнителни, събуждайки у вас съмнения и нездрави мисли. Не избързвайте с решенията си, проверката е начина да разберете истината. От друга страна е добре да помислите върху приоритетите си, пренареждането им ще даде старт на нещо градивно и полезно за бъдещето ви.
02 юли 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Получавате интересна оферта за работа и се колебаете как да постъпите. Съветът е да не действате прибързано, а да помислите спокойно и да изберете нещото, което на вас най-много ви допада. Перспективите са добри, но не очаквайте нещо необикновено. Освен това ще трябва да се разделите и с чувството си за превъзходство, което така силно ви владее.
02 юли 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Залавяте се с различни задачи и повечето от тях ще завършите успешно. В службата са възможни забележки по ваш адрес, но ако си премълчите ще бъде по-добре. Вечерта ви ще мине спокойно, отдадени на семеен уют. Вълнувате се от въпросите касаещи ваши близки и сте склонни да им помагате по всякакъв начин.
02 юли 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Успешен делови ден очаква Рибите. Интуицията ви до голяма степен ви помага при професионалните ви ангажименти. Коректното ви отношение към вашите делови партньори ще бъде възнаградено под формата на голяма услуга.
02 юли 2020
Последни новини