5 основни грешки, които правим по време на диета

Намираме се в разгара на сезона на диетите. Когато се опитваме да свалим някой излишен килограм преди лятната ни почивка, трябва да обърнем внимание на малките грешки, които пречат на голямата картина и в частност на добрите ни резултати въпреки всички ограничения.

Диетоложката Сузи Бюрел посочва някои от грешките, които всеки от нас може би допуска в битката за по-малък размер бански.

1. Ядем повече заради тренировките

Ако тренираме сме напълно наясно, че разходът на енергия ни се увеличава. Това обаче е подвеждащо, тъй като една тренировка рядко гори повече от 400 kcal. Допълнителните калории обаче лесно неутрализират постигнатото и да направим така, че все едно не сме спортували изобщо.
 
2. Храним се в грешното време

Тялото ни гори повече калории през първата част на деня. Това означава, че е по-добре повечето храна да я приемаме именно тогава. Вечерите в 20 или 21 ч. може да се окажат пречка пред отслабването.
 
3. Самоизцеждате се

Когато искаме резултати, ги искаме бързо. Затова сме склонни да приемаме твърде малко калории и да спортуваме твърде усилено. Е, не точно така работи тялото. Не забравяйте за неговите механизми, които ще го накарат да пести енергия и в този смисъл и мазнини.
 
4. Купувате грешните храни

Извънредното положение повлия зле на формата на много от нас. Дори и да се запасявате с храни, нека да са здравословни - замразени зеленчуци, плодове, яйца.
 
5. Приемате скрити калории

Едни от най-калоричните храни, които спират прогреса ви, са сосовете - кетчуп, горчица, барбекю. Пробвайте да овкусявате храната си със сухи или сезонни пресни подправки, вместо с готови сосове.

Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини