Броят на позитивните с ковид-19 в област Смолян нарасна с нови 13 случая

За нови случаи на позитивни с ковид-19, съобщават от РЗИ Смолян, като по данни на санитарната инспекция 13 са новите положителни проби, обявени тази сутрин-11 юни, всички те са в община Доспат, както и предишните, обявени през последните 6 дни и са контактни на работещи в цеха за играчки, който е огнище на вирусната инфекция и е затворен.

Всички нови случаи са без оплаквания и карантинирани за 28дни, три от тях са дец на 4, 5 и 10 години.

Жена на 58г. от с. Барутин с положителна проба за Covid-19 от 8 юни е приета в МБАЛ- Девин по повод повишена температура и затруднено дишане. Двама са хоспитализирани в многопрофилната болница в Смолян.

На собственика на Цеха за производство на детски играчки в Доспат, където е установено огнище на вирусната инфекция, е връчена Заповед за потвърждение на предписанието за спиране на обекта за срок от 14 дни, считано от 8 юни.

Изпратени са нови 28 проби за ПСР изследвания, от които се очакват резултатите. Така към днешна дата позитивните с ковид-19 на територията на област Смолян, конкретно община Доспат са: 94, от които 13 са деца и младежи до 18-годишна възраст.

СмолянБГвести

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини