За пръв път от 14 дни без нови позитивни в Смолянско, чакат се резултатите на персонала от неврологично отделение в болницата

На 16 юни са обявени 51 новоустановените случаи на COVID-19 у нас през изминалото денонощие, изследвани са 1794 проби, по данни на НИС от вторник. Тази сутрин за Смолян и областта за пръв път от близо две седмици няма нови случаи на позитивни. Към момента 104 са общо установените с положителни проби-100 в община Доспат и 4 в Смолян. Последният случай, съобщен на 15 юни е на 6 -годишно дете от Смолян, което е инфектирано от болен родител. То е добре, без клинична проява на заоляването и е в дома си под карантина.

Очакват се резултатите от PSR тестове на лекари и персонал, както и цялото Неврологично отделение в Смолянската болница, направени на 15 юни. Причината е пациент, изписан от отделението на 2 юни, който в последствие е настанен в инфекциозно отделение. Персоналът се проверява превантивно, обясниха от болничната управа.

С доказана коронавирусна инфекция в лечебни заведения се намират общо 253 пациенти, 14 от които са настанени в интензивни отделения и клиники. Mедицински персонал, при които е констатиран COVID-19 до момента - общо 322. Четири нови случая са установени за последните 24 часа - един лекар и три медицински сестри.

Новите случаи са (по настоящ адрес) са в София град - 16, Варна, Велико Търново, Добрич, Кърджали, Пловдив,  Разград и Ямбол -  по 1, Кюстендил, Стара Загора и Шумен - по 3, Пазарджик - 2, Плевен - 7, Сливен - 8, София област - 2.

Щиляна Чакърова

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини