Ново огнище на коронавирус в гръцка община, граничният пункт край Златоград остава затворен

Властите въведоха извънредни мерки в община Ясму

Установиха ново огнище на заразени с коронавирус в гръцка община до Ксанти в близост до границата с България, съобщи БНР.

Община Ясму, която е в област Родопи и се намира в близост до границата с България, са въведени извънредни мерки от властите.

След регистрирани нови 5 случая на заразени с коронавирус, под пълна карантина е село Агиасму. В съседно село Ахино има 11 случая на заразени, а трима са починалите за 24 часа.

Въведе се забрана за влизане и излизане от селото, както и вечерен час от 21 часа до 7 сутринта. Засега въведените извънредни мерки са за седем дни.

За седмица на летището в Атина са направени над 7800 проби от пристигащите туристи. От тях само 4 са положителни, съобщиха от Министерството на здравеопазването. Под пълна проверка, за спазване на предпазните мерки и дистанция, са всички хотели и плажни ивици в Гърция.

ГКПП – Златоград засега остава затворен заради карантината на част от населените места в община Мики, която е гранична на община Златоград. От страна на Главна дирекция „Гранична полиция“ е отправено искане за отварянето на пункта. Очаква се отговор от гръцка страна, но няма яснота кога това ще се случи.

СмолянБГвести

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини