Общинският съвет ще умува дали да даде още 50 хиляди за погасяване на дълговете на фирмата за ученическо хранене в Смолян

Заседанието на Общинския съвет на Смолян на 25 юни ще започне от 15 часа при предварителен дневен ред от 13 точки.

С докладна от председателя на местния парламент, ще предложи от местната хазна да се дадат пари, за да се плащат дългове на общинската фирма „Ученическо и столово хранене“ ЕООД, които са натрупани от 2018 година до сега.

Съветниците ще трябва да решат дали да се предостави финансова помощ от 50 000 лева на фирмата, която от януари 2020г е със спряна стопанска дейност, но има множество просрочени задължения към доставчици.

С Решение от 30.01.2020г. Общински съвет, спря стопанската дейност на „Ученическо и столово хранене“ ЕООД, а изхранването на учениците се пое от февруари от всяко от училищата. Още тогава се заговори за финансов одит на фирмата, която е натрупала огромни задължения за последните две години, но така и не става ясно какъв е точно размерът им. Такъв обаче не беше одобрен и на последното заседание на местиня парламент на 28 май т.г.

 

В докладната, която ще предложи на обсъждане председателят на Общинския съвет Венера Аръчкова, пише следното:

Община Смолян е едноличен собственик на капитала на „Ученическо и столово хранене” ЕООД с ЕИК: 120506497, учредено с капитал в размер на 14 970 лева, представляващ материално дълготрайни активи по баланса на дружеството към 30.11.1999 г., разделени на дялове по 10 лева. Същото е вписано в Търговския регистър при Агенция по вписванията с предмет на дейност, включващ осъществяване на ученическо и столово хранене и други дейности, които не са забранени от закона. С решение на Общински съвет - Смолян за управител на дружеството е избран Григор Павлов.

С Решение № 94 от 30.01.2020г. Общински съвет - Смолян, спира стопанската дейност на „Ученическо и столово хранене“ ЕООД, възлагана на кмета на община Смолян да предостави парична вноска от 100 000 лева в срок до 29.02.2020г., като задължава управителя на „Ученическо и столово хранене” ЕООД да преведе незабавно получената сума на доставчиците на база предоставена справка за пресрочени задължения.

С последващо Решение № 230, взето с протокол на заседание състояло се на 28.05.2020г. на Общински съвет – Смолян изменя договора за управление на управителя, като определя възнаграждение в размер на 300 лева месечно за 2 часа дневно до достигане на 40 часа месечно и избира независим финансов одитор за извършване на финансов одит за периода от 01.01.2018г. до 31.12.2019г.

В изпълнение на Решение № 94 от 30.01.2020г., с предоставената допълнителни парични вноски са разплатени една част от задълженията на дружеството, които не са достатъчни за цялостното погасяване на натрупаните задължения, с оглед на което Общински съвет – Смолян следва да се вземе решение за нова допълнителна парична вноска в размер на 50 000 лева за покриване на задълженията на дружеството.

 

СмолянБГвести

 

 

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Коментари в сайта

Още новини

Хороскоп за 13.07.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Тревожите се излишно за важно събитие днес, тъй като всичко ще мине дори по-добре отколкото сте си представяли. С енергията, която блика от вас обаче успявате да заразите всички около себе си. Радвате се на покупка, която планирате от доста време. Не оставяйте нищо на случайността, когато става дума за личните ви взаимоотношения.
13 юли 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Ще пристъпите към реализация на задача, за която се подготвяте от доста време. Бъдете внимателни и не рискувайте излишно, особено ако действията ви са свързани с пари. Близките ви са най-добрия ви съветник в решаването на житейските въпроси. По-често търсете мнението им и не правете нищо на инат.
13 юли 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще се почувствате освободени, ако отдадете предпочитание на онези неща, които са ви приятни и които ще ви освободят от стреса. Напрежението на изминалите дни се отразява неблагоприятно на отношенията ви с околните, от което страдате всички. Вземете мерки и внесете баланс в живота си.
13 юли 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Днес зарадвайте приятно семейството си, без да се притеснявате, че ще пострада бюджета ви. С желание сте да задълбочите връзката си, но за това е нужно да балансирате поведението си, като не изпадате в крайности. Имате много път да извървите заедно. Личността ви ще стане интересна и за други от противоположния пол.
13 юли 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Бъдете внимателни и съсредоточени. Разсеяни сте и пропускате важни неща. Не взимайте присърце критиката на околните, но в случая е полезно да се вслушате в думите им. У дома ви очаква спокойствие. Това ще ви привлича и ще ви се иска да не го напускате. Все пак не винаги най-лесният избор е най-добрият.
13 юли 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Включете се активно във всичко, което се случва около вас, защото на много места можете да бъдете полезни. Приемате спокойно фактите, от които други биха се изнервили. Децата ви имат свои виждания за ваканцията и те трябва да намерят място в плановете ви. Но оставете време и за себе си.
13 юли 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Старателно се подгответе за това, което планирате през следващите дни, за да елиминирате изненадите. Във всички случаи ще останете резервирани към онези, които ви обещават бързи успехи. Погрижете се за здравето си и обръщайте внимание на дребните неща, които довеждат проблемите.
13 юли 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Не се плашете, ако днес в дома ви е малък хаос. Просто подходете с разбиране на неспокойствието на вашите близки и се опитайте да им помогнете доколкото ви е възможно. Ако имате възможност да работите - направете го, няма да съжалявате.
13 юли 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Очаква ви интересен и приятен ден днес. Предпочитате да си почивате, но често ще се случва така че ви занимават редица други неща. Ваш приятел очаква от вас компетентен съвет, към който ще е добре да подходите сериозно. Привлича ви определена възможност, но засега едва ли ще успеете да я осъществите. Имате шанса да стабилизирате отношенията си с близък човек.
13 юли 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Не търсете причини за недоволство от близките си. Трудностите са ви направили по-раздразнителни, но има защо и да сте доволни. Това, че сте заедно и можете да си помагате е достатъчен повод да се усмихнете на живота. Дайте предимство на всичко онова, което ви прави щастливи и му се посветете.
13 юли 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Настроението ви днес е чудесно и затова бъдете сигурни че с каквото и да се занимавате, този ден ще бъде много приятен за вас. Не изпускайте възможността обаче да поговорите сериозно с приятел за отношенията помежду ви. В интимната сфера се радвате на разбирателство и споделени чувства. Получавате примамливо предложение за вечерта.
13 юли 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Уважавайте свободата на другите и не пречете на никого да живее живота си такъв, какъвто го иска, както и вие не бихте допуснали някой да ви нарежда. Но с житейските си примери успявате да внушите, че преди да се поиска, трябва да се даде. Насърчавайте доброто у другите и го възпитавайте у децата си, те са вашето бъдеще.
13 юли 2020
Последни новини