Колективна оставка на лекарите от Спешно отделение в Силистра

Лекарите от Спешно отделение на силистренската болница са подали колективна оставка, съобщиха от лечебното заведение.

Причината е среднощен скандал в отделението с граждани, обиди и злостни коментари в социалните мрежи.

Инцидентът е станал в полунощ на 16 юни между баща на 10-годишен пациент и дежурен лекар от отделението. Детето било доведено от своя баща заради оплаквания за болка в очите. Наложило се да изчакат 4 минути, преди детето да бъде прегледано от дежурния лекар, тъй като по това време трябвало да се извърши задължителната дезинфекция в болничното заведение заради COVID-19. На другия ден в болницата пристигнал и дядото на детето, който започнал да обижда лекаря.

Районната прокуратура в Силистра е разпоредила проверка по случая. Сезиран е Българският лекарски съюз. Жалба за обидното отношение към лекаря от болничното заведение е подало и ръководството на болницата.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Боци Кюлчето и шайката му превърнаха страната в клоака.
  • 2
    Ja
    Jack Bauer
    3 0
    22:04, 25 юни 2020
    Поредният скапан брикет, на който всички са му длъжни.
  • 3
    По
    ПОТЪРПЕВШ
    0 0
    08:51, 26 юни 2020
    Вного спесни отделения и отделни лекари в специлизираните отделения в болниците се държат оотвратително с пациентите.стига да обвиняват пациентите лекарите. Страши рекетьори има от тях. Не си гледат работата а само се оплакват.считат че работните им места са техни феодалства. Народа не може да ги търпи и затова реагира. Лично аз имам няколко подобни случаи на немърлимо даже и престъпно отношение на лекарите. Хората не напразно им посягат даже да ги трепат.защото те се защитават един друг като мафиотска оорганизация. Има и много добри и съвеестни лекари навсякъде но имършата в стадата им са многобройни. Тъй че без театри за оставки и т.н. Няма и няма здравеопазване а толкова много пари се наливат. В болница работи а след обяяд в частен кабинет и с тази гимнастика такива злоупотреби има.
Последни новини