Миниплантация с марихуана откри полиция и прокуратура в гората край Борино

Миниплантация с коноп разкриха полиция и прокуратура в местност край Борино.

В рамките на проведена от РУ – Девин, съвместно с Районна прокуратура – Девин, специализирана полицейска операция за противодействие на престъпления свързани с наркотични вещества, на престъпления и нарушения по транспорта, както и противодействие на битовата престъпност, са образувани две досъдебни производства – едно за отглеждане на растения от рода на конопа и едно за управление на нерегистрирано МПС.

На 25.06.2020г. криминалисти от РУ-Девин установяват, че в началото на борова гора, намираща се в местността Будаклъ кидик, землището на с. Борино, са засети 54броя насаждения от рода на конопа с различна височина, варираща от 30см. до 1м. Направения полеви наркотест е реагирал на наркотичното вещество марихуана. Местопроизшествието е посетено от дежурна оперативна група при РУ-Девин. Извършен е оглед и растенията са иззети. Работата по случая продължава.

Същия ден в девинската полиция е образувано бързо производство срещу 70-годишния С.К. от девинското село Грохотно, който около 11.10 часа е проверен в местността Кастракли, землището на с.Борино. Униформените установяват, че по общински път е дядото е управлявал мотоциклет марка "Rieju Mrt1", който не е регистриран по надлежния ред. Местопроизшествието е посетено от дежурна оперативна група при РУ – Девин, а С.К. е задържан за срок до 24 часа.

СмолянБГвести

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини