Блестящ млад програмист от Смолян е лауреат на национална олимпиада и първият носител на наградата за 100-годишния юбилей на Райковската гимназия

Изображение 1 от 2

    Атанас Василев е лауреат на Националната олимпиада по информационни технологии и първият носител на наградата за даровити ученици, учредена на името на Величка Пачеджиева от семейството й, дългогодишен директор на ППМГ. Дипломиралият се само преди два дни възпитаник на Райковската гимназия Атанас Василев, стана лауреат на Националната олимпиада по Информационни технологии.

    На 27.06.2020г в ППМГ „Васил Левски“ се проведе национален кръг на олимпиадата по Информационни технологии, която протече в два кръга – онлайн тест, с продължителност 1 астрономически час и представяне на разработения проект. Наско се яви на олимпиадата в навечерието на своя абитуриентски бал.

    Неговият проект “Judge system” e в направлението Интернет приложения. Разработено в помощ на обучението по програмиране за три програмни езика – Java, C# , C++. То може да e в помощ на преподаватели и обучаеми, като с това приложение могат да се тестват програми.

    Атанас е носител на пъравата награда на името на Величка Пачеджиева, учредена от близките й по повод 100-годишнината на Райковската гимназия за изявени ученици в областта на математиката, информатиката и информационните технологии. През годините в гимназията, той е носител на различни високи отличия от състезания по математика и информационни технологии. Вече е харесан от представители на IT фирми, той иска да се обучава в Софийски университет в специалност Софтуерно инженерство.

    „Знаем, че ще постигнеш и тази цел и още много други, защото сам си се убедил, че зад тези успехи стои много часове усилен труд и занимания! Задено с теб се радваме на успеха ти. Благодарности и към госпожа Венета Тончева, класен ръководител и негов учител по информатика! Поздравление и благодарност към семейството му!“, пожелават от ръководството на училището.

    СмолянБГвести

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Че
      Честито
      4 0
      15:16, 29 юни 2020
      Браво, младеж! ППМГ № 1 сред смолянските училища, както е било винаги през последните 30 г! Дерзай, момче, желая много успехи!

    Още новини

    Последни новини