Блестящ млад програмист от Смолян е лауреат на национална олимпиада и първият носител на наградата за 100-годишния юбилей на Райковската гимназия

Изображение 1 от 2

  Атанас Василев е лауреат на Националната олимпиада по информационни технологии и първият носител на наградата за даровити ученици, учредена на името на Величка Пачеджиева от семейството й, дългогодишен директор на ППМГ. Дипломиралият се само преди два дни възпитаник на Райковската гимназия Атанас Василев, стана лауреат на Националната олимпиада по Информационни технологии.

  На 27.06.2020г в ППМГ „Васил Левски“ се проведе национален кръг на олимпиадата по Информационни технологии, която протече в два кръга – онлайн тест, с продължителност 1 астрономически час и представяне на разработения проект. Наско се яви на олимпиадата в навечерието на своя абитуриентски бал.

  Неговият проект “Judge system” e в направлението Интернет приложения. Разработено в помощ на обучението по програмиране за три програмни езика – Java, C# , C++. То може да e в помощ на преподаватели и обучаеми, като с това приложение могат да се тестват програми.

  Атанас е носител на пъравата награда на името на Величка Пачеджиева, учредена от близките й по повод 100-годишнината на Райковската гимназия за изявени ученици в областта на математиката, информатиката и информационните технологии. През годините в гимназията, той е носител на различни високи отличия от състезания по математика и информационни технологии. Вече е харесан от представители на IT фирми, той иска да се обучава в Софийски университет в специалност Софтуерно инженерство.

  „Знаем, че ще постигнеш и тази цел и още много други, защото сам си се убедил, че зад тези успехи стои много часове усилен труд и занимания! Задено с теб се радваме на успеха ти. Благодарности и към госпожа Венета Тончева, класен ръководител и негов учител по информатика! Поздравление и благодарност към семейството му!“, пожелават от ръководството на училището.

  СмолянБГвести

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (1)

  • 1
   Че
   Честито
   4 0
   15:16, 29 юни 2020
   Браво, младеж! ППМГ № 1 сред смолянските училища, както е било винаги през последните 30 г! Дерзай, момче, желая много успехи!

  Още новини

  Хороскоп за 04.07.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Денят ще е благодатен на срещи и установяване на полезни контакти. Работата ви ще е интересна, спорна, и повече отколкото очаквате. Обмислете добре идеите си и пътищата за осъществяването им. Не пренебрегвайте полезната информация, която ще научите помежду другото. Роднини ще ви зарадват с вести, имащи отношение към общите ви начинания.
  04 юли 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Посветете се на важните за вас задачи, без да се разпилявате с маловажни неща. Имате прекрасни идеи, които чакат своята реализация, създайте условията за нея, бъдете наблюдателни и разчитайте знаците по пътя си. Много хора ще ви приветстват и помагат. Следвайте убежденията си, те са вашата пътеводна светлина.
  04 юли 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Днес ще имате възможността да се утвърдите като коректен и лоялен партньор. Справяте се отлично със завършването на важен проект, което е сериозна крачка в професионалното ви развитие. Предстои ви скорошна стабилизация във финансов план, което ще ви даде възможност да разширите сферата на проектите си.
  04 юли 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Перспективна идея ще ви вдъхнови да заживеете с планове за нейното осъществяване. Настроението ви ще нарасне, ще ви направи активни и по-добри. Наред с това не пренебрегвайте задълженията си, отделете време на всичките си задачи. Дошла навреме вест ще внесе повече яснота в намеренията ви.
  04 юли 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Работещите в производството, търговията и бизнеса ще продължат и днес да се занимават със служебните си задачи. Трети ще мислят за почивката си, тръгвайки на път. Във всички случаи ще се ползвате с внимание и разбиране, няма да срещате непреодолими препятствия пред себе си. Приемете приятелската покана за среща.
  04 юли 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Старанията, които влагате в делата си ще дадат резултати. Но, понякога се налага и да се съобразявате с обстоятелствата, като отстъпите от позициите си - при спорове например, а също и при видими здравословни проблеми. Не въвличайте близките си в рисковани начинания. Спестете им това напрежение.
  04 юли 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Не изисквайте прекалено много от обкръжението си. Всеки има своите приоритети, които следва,колкото и да не ви се иска. Търпението ви към тях ще повиши уважението им и ще ви помогне да се освободите от напрежението, което носите. Вечерта е подходяща за гости. Поканете някого или вие отидете.
  04 юли 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Овладейте емоциите си и не се впускайте в рисковани начинания. Възможността да пострадате сериозно ако го сторите е доста голяма. Заемете се с ежедневните си ангажименти и не се разсейвайте със странични проекти. Имате предостатъчно работа, която не търпи отлагане. Очаква ви привлекателно предложение за вечерта.
  04 юли 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Преценявайте добре обстановката, като не прекалявате с търпението на околните. В добра форма сте и изпълнени с ентусиазъм. Трансформирайте излишната си енергия в нещо полезно, творческите ви идеи заслужават внимание. Нека не ви възпират отминали неудачи, дайте воля на въображението си.
  04 юли 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Характерни за вас днес са противоречията, които са иначе чужди на зодиакалния ви знак. Чувствате, че стоите на кръстопът и не сте сигурни кой от пътищата е най-правилния за вас. Най-удачния вариант е да се захванете с нещо, което вече сте започнали и да оставите времето да работи за вас. Бъдете сигурни, че не след дълго ще разберете това което ви интересува.
  04 юли 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Предстоят ви приятни задължения днес. Привлечени сте от бъдеща възможност, която е свързана с известни инвестиции, но пък е доста перспективна. Обърнете повече внимание на отношенията си с човек, когото пренебрегвате напоследък. Сами знаете колко ценен е той за вас.
  04 юли 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Вие сте безспорен, неизтощим източник на енергия и свежо чувство за хумор. Работите усърдно и всеотдайно, и резултатите не закъсняват. Внимавайте да не влезете в пререкание с близките си. Приятелите заслужават повече внимание и това го разбирате и днес. Организирайте в тяхна чест събиране и се повеселете.
  04 юли 2020
  Последни новини