Започна приемът на документи на седмокласниците за кандидатстване в гимназиите

Подаването на заявления за кандидатстване след 7-ми клас за първо класиране стартира от днес, 03.07.20 г., и ще продължи до 07.07.20 г.

А подаването на заявления в трето красиване е от 24.07.20 г. до 27.07.20 г.

Кандидатстването може да се извърши и онлайн през платформата на Регионалното управление на образованието - Пловдив ( РУО ) или в ОУ "Петко Каравелов" в Асеновград.

С цел ограничаване директния контакт между бъдещите гимназисти и родителите им с учители и директори към този момент заради пандемията от COVID-19, от общинското ръководство апелират кандидатстването да се осъществява през интернет.

По този начин ще се предотврати струпването на много хора на едно място и няма да се наложи на кандидат-гимназистите да се разхождат излишно.

Подаването на документите по този начин не само ще осигури безопасността и недопускане евентуалното заразяване с коронавирус, но ще спомогне и за опазване на околната среда. Няма да има нужда от разпечатване на документацията на хартиен носител. 

Всеки ученик може да избере само един от двата начина за подаване на заявления - онлайн или на място.

Кандидатстването онлайн се осъществява, като  посетите официалния интернет сайт на РУО-Пловдив и се регистрирате в системата - https://priem.mon.bg/. След което прегледате обявения план-прием за училищата в областта. След активиране на възможността за въвеждане на заявление, преминавате към страницата "Желания" и бутона "Въвеждане на желания". По този начин може да бъде попълнено и подадено заявлението.

Гаранция за това е, че всеки потребител получава входящ номер.

Важно е да се отбележи, че заявление  за кандидатстване за участие в първо класиране за прием в 8-ми клас се подава еднократно и не може да бъде анулирано или коригирано.

Няма ограничения относно броя на въведените желания.

В случай, че избраната паралелка е професионална, то ще се изисква медицинско свидетелство, което може да прикачите като PDF файл.

Операцията приключва с натискане на бутон "Запис", след което в отделен прозорец излиза декрация за съгласие на родителя.

Източник: Asenovgrad.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини