Само 60 картофопроизводители са получили субсидии

Земеделските стопани от област Смолян получиха близо 14 млн. лв. субсидии за площи и животни заявени от тях през изминалата кампания по директни плащания 2019, съобщиха от  ОД на ДФЗ- Смолян .

Заявени са общо 32 521 броя животни от които 28 180 са дребни преживни животни, 4325 са говедата, а имаме и 16 броя биволи които са заявени за подпомагане. Общата сума изплатена на животновъдите от областта е близо 4 млн. лв.

Растениевъдството пък от своя страна е получило за предходната кампания по директни плащания на площ сума в размер на близо 7.5 млн. лв. Най-много - 2729  са получили сумата от 2.5 млн. лв. по схемата за необлагодетелствани и планински райони, следвана от схемата за единно плащане на площ където изплатената сума е 1.9 млн. лв.

Дребните земеделски стопани които са заявили съответната схема от областта са 565 на брой и тяхната субсидия е в размер на 300 000 лв.  Средствата изплатени на земеделците за поддържане на териториите в зоните на Натура 2000 са 285 985лв.

Статистиката също така показва, че само 60 картофопроизводители от областта са получили субсидия в размер на 81 000 лева.  Относно биологичното растениевъдство имаме 4-ма земеделски стопани, които  са получили 10 679 лв. за поддържаната от тях по биологичен начин земя. Биоживотновъдите са двама, а биопчеларите трима с обща субсидия от 20 000 лв.

През настоящата кампания по прием на заявления по директни плащания на площ 2020 бяха приети и обработени 4204 заявления на земеделски стопани от област Смолян. След извършване на допълнителни административни и теренни проверки на заявленията през есента на тази година ще започнат плащанията и по тях. 

СмолянБГвести

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

 • 1
  Уж
  Ужас
  2 -1
  20:30, 7 юли 2020
  Ами......да само 60 човека , стига толкова, охо, даже са много, на крадците какво ще остане? Недей дочаквай и зори , върви ори, ори, ори! Ей, крадливи дръгляовци, дано да ви приседне, дано един ден всичко повръщане! Не ви ли е жал поне малко, ама малко за хората? Ееееей!

Хороскоп за 13.08.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Потопени в работа и неотложни задачи, ще забравите за личните си нужди. Честни в отношенията, ще намирате подходящият тон и ще се възползвате от възможностите, които ви се дадат. Дистанцирайте се от нечие недобро намерено поведение и покажете силата на характера си. Вечерта ви ще е спокойна, сред близки хора.
13 авг 2020

Хороскоп за Телец

Телец
С каквото и да се заемете днес, бъдете сигурни че усилията ви няма да са напразни. Знаете какво искате и постепенно вървите към осъществяването му. Предвидете обаче различни възможности за действие, тъй като не е изключено да ви изненадат. Ако напоследък пренебрегвате чувствата на човека до вас, опитайте се да поправите тази грешка.
13 авг 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Засилва се тенденцията към финансова стабилизация, особено при онези от вас, които са изцяло ангажирани в професионалната сфера. Възможно е натоварването ви да бъде повече от обичайното, но резултатите ще са добри. Почтеността и коректността ви ще увеличат авторитета ви. Не бъдете нетърпеливи.
13 авг 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Работата ви днес е приятна и интересна. Запознанствата, които отбелязвате, може да са ви особено полезни за бъдещите ви проекти. За някои от вас този ден е свързан с нова работа или промяна на дейността. Привлечени сте от нови перспективи и търсите начини да ги осъществите. Засега обаче ще трябва да почакате, докато откриете най-доброто за вас.
13 авг 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Днес ще ви се наложи да се заемете с различни въпроси, голяма част от които съвсем не сте планирали. Въпреки това се постарайте да не оставяте нищо, което можете да свършите днес за следващите дни. Това би означавало да изостанете с работата си, което не е желателно. Обърнете повече внимание на семейството си.
13 авг 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Подходящ ден за делови контакти. Не пропускайте нито един детайл и търсете възможности във всяко нещо. По този начин имате шанса да откриете доста перспективи за развитие. Отделете достатъчно внимание на вашия сърдечен партньор.
13 авг 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Днес сте общителни и това е единствено във ваша полза. Ако работата ви е свързана с много контакти, бъдете сигурни, че този ден ще бъде успешен за вас. Успявате да се справите с какви ли не заплетени ситуации, главно благодарение на умението си да убеждавате. Но не бъдете крайни в оценките си защото не сте застраховани от и от грешки.
13 авг 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Днес околните прекалено много ви занимават с личните си проблеми, към които вие не можете да бъдете безучастни. Не пренебрегвайте предложението на колега, което може да открие за вас бленувани перспективи. Обмислете добре действията си в личен план. Пазете се от прибързани постъпки, носещи трайни негативи.
13 авг 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Запретнете ръкави и работете, проектите ви в голяма степен ще зависят от постигнатото днес. Работата ви с администрацията може да ви изтощи, но ще го преживеете. Разумът и интуицията ви са силни, вслушвайте се по-често в тях и ще оставате доволни. Децата ще ви зарадват с успешното си справяне с житейски проблем.
13 авг 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Искрата надежда, която до скоро съществуваше по отношение на бъдещ проект, сега започва силно да се разгаря. С други думи ще получите необходимите ви средства за да го започнете. Запазете ентусиазма си и дайте път на желанието си да покажете умения, рутина и професионализъм.
13 авг 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Отлични резултати за тези от вас, които се трудят в деловата област. Прогнозите ви се потвърждават, а това неминуемо повишава авторитета ви. Интимният ви партньор ви удовлетворява напълно и провокира творческите ви способности. При вас те са в изобилие и това ви задължава да намерите подходяща сцена за изява.
13 авг 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Срещите ви ще са ползотворни не само с доброто впечатление, което оставяте за себе си, но и с информацията, която ще узнаете. Заради нея са възможни промени в плановете ви, но всичко е подчинено на интересите и бизнеса ви. Съдействие от хора, за които все по - малко мислите и това ще ви впечатли.
13 авг 2020
Последни новини