Ограничават се масовите събития в Пловдив заради скока на заразените с коронавирус

Ограничават се масовите събития в Пловдив заради скока на заразените с коронавирус. Това обяви кметът Здравко Димитров, цитиран от БНР.

Заради срещата с представители на ФК "Локомотив", която ще се състои в 16 часа днес, сградата на общината ще бъде дезинфекцирана.

Градоначалникът изрази тревога по отношение на разпространението на коронавируса в Пловдив. Той се съгласи с призива на директора на полицията старши комисар Йордан Рогачев за ограничаване на масовите събирания.

Не е изключено да се въведат още по-строги мерки по време на фестивала "Опера Оупън" на Античния театър. Изчакват се инструкции от Националния оперативен щаб относно прилагането на ограничителните мерки.

Димитров обясни, че в града е имало поводи за празненства, като абитуриентските вечери или купата на "Локомотив", които той самият като кмет не можел да спре. Същевременно обаче имало и ръст на заразените.

Относно решението на областния управител Дани Каназирева за премахването на бариерите на улиците "Железарска" и "Дондуков" кметът посочи, че само съдът може да го разпореди.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини