Девета титла за Лудогорец след тотален разгром над Левски

Лудогорец ознаменува спечелването на деветата поредна титла на България с категоричен домакински успех с 3:0 над Левски.

Разградчани, които в днешния ден получиха купата и шампионските медали за сезон 2019/20, не оставиха никакво съмнение в превъзходството си и зарадваха с играта си привържениците на футбола в Северна България, както и собствениците Кирил и Георги Домусчиеви, които бяха на трибуните на "Хювефарма Арена". Сред зрителите на мача бе и собственикът на Левски Наско Сираков, който обаче напусна спортното съоръжение в 85-ата минута.
Загубата намали драстично шансовете на столичани за място в Лига Европа кръг преди края на сезона в efbet Лига. Те остават на втора позиция с 53 точки, но конкурентите им Славия (52), ЦСКА-София (53) и Локомотив Пловдив (50) играят по-късно днес и утре. Лидерът Лудогорец е далеч напред със 72 точки.

Преди началото на мача имаше кратка церемония, в която ръководството на Лудогорец благодари на плеймейкъра Марселиньо, който напуска клуба след девет години, 347 мача и 98 гола във всички турнири. Натурализираният национал на България бе придружен на терена от двете си деца, а от Лудогорец обявиха, че вадят от употреба фланелката с номер 84, с която той играеше. 35-годишният Марселиньо не взе участие в днешния мач, а по всяка вероятност няма да играе и в последния кръг срещу Славия през уикенда.

Срещата на стадион "Хювефарма Арена" в Разград не започна в особено високо темпо и ситуациите за гол пред двете врати не следваха една след друга.

Домакините имаха по-голям контрол над топката и се задоволяваха с това да я разиграват предимно в центъра на терена.

Така се стигна до 24-тата минута, в която Вандерсон направи пробив по лявото крило. Българският национал комбинира с Каули Оливейра, навлезе в наказателното поле на Левски и бе спънат от Мартин Райнов, а съдията Николай Йорданов не се поколеба да даде дузпа.
Зад токата застана Козмин Моци, който с плътен шут в долния ляв ъгъл на вратата на Георги Георгиев вкара за 1:0.

Левски опита да се активизира след попадението и в 31-вата минута Найджъл Робърта се откъсна от бранителите на съперника. Холандецът обаче се забави и Моци му отне топката. Десет минути по-късно Деян Лозев пропусна най-добрия шанс за "сините". Крилото бе забравено в наказателното поле на Лудогорец, но от чиста позиция стреля много слабо и право в ръцете на вратаря Ренан. Съдийската тройка маркира засада в ситуацията, но при повторенията ясно се видя, че такава нямаше.

Веднаха след началото на второто полувреме Паулиньо опита да изравни от воле, но ударът му от малък ъгъл попадна право в ръцете на вратаря на Лудогорец.

В следващия четвърт час играта продължи да се води в темпото, в което приключи първото полувреме.

След преминаването на 60-ата минута обаче съпротивителните сили на Левски свършиха и на терена имаше само един отбор - този на Лудогорец.

В 65-ата минута Мавис Чибота бе изпуснат от централните бранители на "сините" и покачи на 2:0, изведен очи в очи с вратаря Георгиев.

Десет минути по-късно резервата Дан Битон покачи на 3:0. Израелският национал се оказа на стрелкова позиция след многоходова акция и с плътен шут с левия крак записа името си сред голмайсторите.

Малко преди последния съдийски сигнал страстите на терена се разгорещиха след спор между Стефан Баджи и Иван Горанов, което едва не доведе до сбиване между футболистите на двата отбора. В крайна сметка ситуацията бе овладяна от съдията Николай Йорданов с жълти картони за двамата играчи.

Среща от 30-ия кръг на efbet Лига:

Лудогорец - Левски 3:0 (1:0)
голмайстори: 1:0 Козмин Моци 26-дузпа, 2:0 Мавис Чибота 65, 3:0 Дан Битон 75

стадион: "Хювефарма Арена", Разград
главен съдия: Николай Йорданов
помощници: Мартин Венев, Красимир Миланов
четвърти съдия: Петър Костадинов

жълти картони:
- за Лудогорец: Светослав Дяков, Талеб Тауата, Абел Анисе, Стефан Баджи, Козмин Моци
- за Левски: Илия Юруков, Деян Лозев, Иван Горанов

състави:
Лудогорец (4-2-3-1): Ренан - Жордан Икоко (76-Антон Недялков), Георги Терзиев, Козмин Моци, Талеб Тауата - Светослав Дяков, Абел Анисе (76-Стефан Баджи) - Жоржиньо (68-Дан Битон), Каули Оливейра (84-Димо Бакалов), Вандерсон (83-Сисиньо) - Мавис Чибота
старши треньор: Павел Врба

Левски (4-1-4-1): Георги Георгиев - Ивайло Найденов, Янис Каргас, Мартин Райнов, Иван Горанов - Илия Юруков - Деян Лозев (73-Мартин Петков), Франко Мазурек, Стайн Спиерингс (78-Марин Петков), Паулиньо - Найджъл Робърта
старши треньор: Георги Тодоров

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини