Млада майка: Детето ми е с церебрална парализа, опознах добре здравната ни система! Благодаря от сърце на целия екип на Детското отделение в Смолян!

Тя е млада жена от Смолян, образована и майка на две деца. Тя често лежи с едното от децата си по болници, виждала е много, но н ес еоплаква.  Свърза се с екипа на СмолянБГвести, с единствена молба да публикуваме благодарственото писмо до лекарите в детското отделение в Смолянската многопрофилна болница. Публикуваме писмото й, което тя беше готова дори да заплати, за да стигне благодарността й до повече хора. В отговор, че в нашата медия са платени само търговските и политически реклами, тя изпрати благодарствения адрес, който публикуваме без никаква редакторск анамеса- уважавайки желанието й да остане анонимна. С аргумента, че не иска да тревожи близки и приятели, които веднага ще започнат да звънят по телефона какво отново е станало с нея и детето й.

Вместо БЛАГОДАРЯ. . .

Ще разкажа през моите очи как работят хората "в бели престилки" в една областна болница на малък град.

Малко предистория....

Щастлива майка съм на две деца - момче на 5 години и момиченце на една година и пет месеца. И двете си деца родих при доктор Августин Хаджийски и мога да кажа, че обикаляйки болници по Пловдив и София (защото така се наложи), освен добър професионалист, той е и човек. Не по-малко съм впечатлена и от неонатолозите и екипа, който се грижи за мен и момичето ми. Разказвам това, защото втората ми бременност не протече по най-желания от всяка майка начин. Не се оплаквам, приела съм, че така е трябвало да бъде и сега се радвам на едно борбено момиченце.

По стечение на съдбата тя е с детска церебрална парализа, заради което ми се наложи да опозная Здравната система в България и извън нея.

Последният път, в който трябваше да посетя болница беше преди няколко дни. Бяхме в детско отделение на МБАЛ "Д-р Братан Шукеров" АД гр. Смолян. Липсата на детски невролог в болницата, не се отрази на по никакъв начин на лечението на детето ми - то беше на ниво, което по-късно беше потвърдено от невроложката, която ни следи. Думите и бяха, че колегите и в Смолян са свършили добре работата си. Не само това - в детското отделение аз се чувствах човек, а дъщеря ми най-важната пациентка. Нито веднъж не чух груба дума, лошо отношение или нещо, което да ме накара да се чувствам притеснена. За сравнение не така е беше в други големи български болници... Не само това - на изпроводяк старшата сестра ни изпрати с подаръци и целия ни багаж тя занесе до регистратурата.

Уважаеми доктори, сестри, хигиенисти, работещи с душа и сърце в сферата на здравеопазването бъдете здрави и благословени!

Една признателна майка

09.07.2020 г.

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Хороскоп за 19.05.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Няма да ви липсва самочувствие и то ще се отразява на работата ви днес. Затрудненията ще ги преодолявате по-леко и ще продължавате да търсите предизвикателства, достойни за вниманието ви. Нещата ви ще са наред и ще вървите спокойни напред. Интересуваща ви личност ще отговори на вниманието ви и ще узнаете намеренията й.
19 май 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Без колебание ще пресечете нечии опити да ви отклонят от намеренията ви днес. Вложили сте достатъчно енергия и няма да допуснете работата ви да пропадне. Мотивирани сте да приключите навреме започнатото, още повече, че очакванията ви са големи. В личен план ви очаква събитие с добър изход за вас.
19 май 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
От днешния ден може да зависи и успеха на по-нататъшната ви работа. Нужен ви е повече реализъм и трезва преценка за нещата. Тогава едва ли ще срещнете трудности при решаването на проблемите. Можете да се доверите на човек от обкръжението си. Това ще ви свали част от напрежението, което ви се събира напоследък.
19 май 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Съобразявайки се с развитието на събитията и своето място в тях, ще вземате решенията си в движение. Не по-малко внимание ще отделяте и на проблемите на околните. Подкрепата ви ще се цени, получавайки в замяна уважение и подобаващ реванш. Занимаващите се с право, бизнес, енергетика ще имат своите силни изяви.
19 май 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще запазите отговорното си отношение към преките си задължения, но няма да криете и търсенията си. Внимателно ще проучвате новите възможности и ще пристъпвате към реализацията им с премерен риск. Ще привлечете към себе си нови хора, запознавайки ги с намеренията си и в съдружие с някои от тях ще реализирате плановете си.
19 май 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Не се отчайвайте ако делата ви не вървят по план. Имате време да осмислите всичко и да прецените местата, където бъркате. Посъветвайте се с вашите близки хора, те могат да ви дадат ценни напътствия и неоценима подкрепа.
19 май 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Постарайте се днес да не се нагърбите наведнъж с всичко, което трябва да свършите, защото едва ли ще успеете да постигнете плановете си. Действайте постепенно, като споделяте работата си с хората около вас. Ще се учудите на готовността, с която ще се отзоват околните. Бъдете предпазливи в личните ви взаимоотношения, възможни са спорове.
19 май 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Проявявате настойчивост днес когато ви се налага да се справяте с даден проблем. Откривате най-доброто решение, за което и хората около вас ще ви бъдат благодарни. В личен план на някои от вас предстои взимането на нелеко решение. Вслушайте се в съветите на околните, но не допускайте те да ви влияят твърде много когато става дума за вашия личен живот.
19 май 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
С много от действията си ще благоприятствате финансовото си, психическо и духовно равновесие. Прагматичните Стрелци ще помислят и за подходящи инвестиции, но се пазете от авантюри. Служебно пътуване ще ви обогати с нови впечатления и ще повиши възможностите пред вас за професионално развитие.
19 май 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Успявате без проблеми да се справите с голяма част от задачите, които сте планирали. Малко неща ще са в състояние да ви попречат да направите онова, което сте решили. Такива днес едва ли ще срещнете. В личен план се надявате на повече, отколкото реално в момента можете да получите.
19 май 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Време е да се действа, ако се оставите в плен на колебанията, ще се изгубите. Ще ви се даде избор, от вас зависи да го направите най-добрия. Ще спечелите нечие доверие и ще убедите някого в предимствата на доводите си. На дамите им предстои да изживеят романтичен уикенд.
19 май 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Финансовите притеснения, които присъстваха в живота ви са на път да отшумят. Материални придобивки, погасяване на задължения и други. Изразен късмет и любовни сполуки. Постиженията в професионалната сфера също ще ви носят удовлетворение. Предстоящо пътуване ще ви постави в трескава подготовка.
19 май 2021
Последни новини