Масови проверки за носене на маски на закрито. Включват и ДАИ в контрола на специализирания и обществен превоз

Изображение 1 от 2

    За първи път на Държавната автомобилна администрация в Смолянско се вменява да контролира изпълнението на противоепидемичните мерки в специализирания и обществения транспорт. Това обяви на редовния брифинг днес областният управител Недялко Славов. Масови проверки за носенето на маски на закрито и в търговските обекти стартират от днес. Инспекторите от ДАИ пък ще проверяват автобусите, с които се карат работници, както и тези по редовните междуградски линии. Така ще се разтовари РЗИ, чийто инспектори отметнаха огромна по обем работа, свързана с епидемиологичното проучване и карантинирането при образувалите се огнища в Смолянска област.
    През изминалата седмица се наблюдава успокояване на ситуацията в областта. Новите случаи са 36 на възраст от 4-месечно бебе до 86 години. Така общият брой на заразените достигна 382-ма. Излекуваните са 186, починалите - 9.
    Активните случаи са 187, от тях 146 са на домашно лечение, а 41 се намират в лечебни заведения.

    В Смолянската МБАЛ са настанени 22-ма, от тях 1 е в реанимация на механична вентилация. Потвърденото с Ковид-19 четиримесечно бебе е настанено в инфекциозното отделение. Детето е в добро общо състояние, още на втория ден му е смъкната температурата, каза директорът на МБАЛ д-р Марин Даракчиев.
    8 пациенти се намират в МБАЛ в Мадан, 4-ма са настанени в общинската болница в Девин, 1 е в Центъра за психично здраве в Смолян.
    Шестима пациенти се намират в болници извън Смолянска област. Двама от тях са в Гоце Делчев, трима във ВМА-София, един е в МБАЛ-Пазарджик.

    Величка Петкова
     

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Ге
      Георги
      2 -1
      12:46, 13 юли 2020
      Аз предлагам да се направи това което нито една държава не го е правила за да свали мигновенно своето правителство. Предлагам всеки да спре да плаща всякакви видове сметки ,така ще спре притока на свежи пари които се опотребяват срещу нас и пълнят джобовете на управляващата мафия. Ако успеем това да направим гарантирам ви ,че до дни тези ще паднат , но незнам защо нито една държава него е прилагала а е толкова ефективбно. Те са силни когато имат пари ,нека да им спрем кранчето.

    Още новини

    Последни новини