БСП настояват Мелемов веднага да спре обществената поръчка за боклука

Според опозицията кметът излъгал предизборно

Общинските съвтници от БСП-Смолян сме за свикване на извънредна сесия, на която да се обсъди обявената обществена поръчка за услуга: "Сметосъбиране, сметоизвозване и поддържане на чистота на териториите за обществено ползване в община Смолян".
БСП – Смолян многократно е поддържала становището, че комуналните услуги, в това число сметосъбиране и сметоизвозване, трябва да се изпълняват от общинско дружество. Тази позиция бе ясно изразено в нашата предизборна платформа, с която се явихме на последните местни избори. В последствие тази идея беше включена в предизборните платформи и на нашите политически опоненти, което е ясен знак, че по тази тема има  широко разбиране и съгласие.
Създаването на общинска фирма за благоустрояване, комунални услуги, почистване и озеленяване е единственият начин да се прекратят  корупционните практики и да се осигурят качествени услуги на по-добра цена на жителите на Община Смолян.
Ние общинските съветници от БСП категорично няма да отстъпим от поетите ангажименти към нашите избиратели и настояваме кмета веднага да преустанови процедурата по обявената обществена поръчка и в най-кратки срокове да предприеме действия по създаване на общинско дружество.

Отговорът на кмета Мелемов гледайте само в новините на ЕТВ от 19.30 часа и по-късно в секция Мултимедия на сайта СмолянБгвести.

 

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини