Разясняват на смолянчани как и защо да сменят старата си печка с екологично отопление

От 21.07.2020 г. до 23.07.2020 г. Община Смолян ще проведе информационни срещи за гражданите в кварталите на град Смолян по график, част от разяснителната кампания в рамките на проекта за подобряване качеството на атмосферния въздух. Проектът се финансира от Оперативна програма „Околна среда“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейските структурни и инвестиционни фондове. Припомняме, по този проект община Смолян получава над 9 млн. и 600 хил. лева
На срещите всеки може да научи за възможностите, предоставени от проекта, да подмени стария си отоплителен уред, който замърсява околната среда, с нов и екологичен. Срещите са безплатни и свободни за посещение без предварително записване. Ще се проведат на различни места в трите квартала на град Смолян. Според графика на 21 юли ще има две срещи в кв. Райково - от 11 часа в ОУ "Проф.д-р Асен Златаров" и от 16 часа в НЧ "Орфееви гори". На 22 юли са предвидени също две срещи - от 10 часа в НЧ "Кирил Маджаров" в кв. Устово и от 16.30 часа в Планетариума. На 23 юли планираните срещи са три - от 10.30 часа в НЧ "Христо Ботев" на стария център, от 15 часа в ОУ "Юрий Гагарин" и от 16.30 часа в Сесийната зала на общината.
Реализирането на образователните срещи цели да се осигури възможно най-подробна информация за проекта, както и запознаване с конкретните условия и изисквания, на които потенциалните ползватели на нови уреди следва да отговорят, за да ги получат.
За целите на проекта е определен „Зелен телефон“, на който гражданите могат да получават информация във връзка с изпълнението на проекта. Всички
заинтересовани лица могат да се обаждат на тел. 0879903538.
Информационните срещи ще се осъществяват при условията на спазване на предписаните от Министъра на здравеопазването противоепидемични мерки.

СмолянБгвести
 

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини