Рокади в кабинета! Ананиев от здравен става финансов министър. Ангелкова си тръгва с още трима министри

Преди малко премиерът Бойко Борисов обяви рокадите в кабинета .С постовете си се разделят вътрешният министър Младен Маринов. На негово място ще застане Христо Терзийски, ръководител на Главна дирекция "Полиция".

На мястото на министъра на икономиката Емил Караниколов застава неговият заместник Лъчезар Борисов.

Поста на финансовия министър Владислав Горанов заема Кирил Ананиев, а начело на здравеопазването ще застане проф. Костадин Ангелов, шеф на Александровска болница.

Мястото на министъра на туризма Николина Ангелкова ще заеме вицепремиера Мариана Николова.

Горанов постигна много, но и аз не можах да си отговоря на въпроса защо контролът върху Комисията по хазарта е бил занижен в продължение на 5 години, каза премиерът. "Влизането в Банковия съюз е един изключителен успех на финансите, също и договорените пари от Брюксел. България не само ги запазва, но и увеличава при условие, че бюджетът на ЕС намалява с 60 млрд.", подчерта премиерът.

За вътрешния министър Младен Маринов, Борисов обясни: „Някои от действията на полицията по време на протестите не отговарят на моите разбирания за охрана на протести. И второ – заради случилото се на „Росенец”. Той е изключителен офицер, но в политиката някои грешки се наказват”, каза Борисов. Според него в една правова държава има Конституция и избрани органи, всеки има право на протест.

Смяната на Емил Караниколов е заради контрола на грантове или бонуси, раздадени в Министерството на икономиката.

 В понеделник ще представим финансови, социални и икономически мерки, свързани с пандемията, обяви Борисов.

„Много дни в Брюксел имаше съвет именно по преодоляване на щетите, които пандемията нанесе. Живот и здраве, тогава ще ви информираме по икономическите мерки, тъй като някои от тях ще наложат и много спешно да се променят закони, защото в пандемията се видя, че хората от РЗИ, хората от лабораториите, хората от много агенции, които бяха ангажирани и са на минимално заплащане“, допълни той.

„В началото на следващата седмица ще бъдат обявени нови социално-икономически мерки. Ще продължим работата си с приоритизиране на определени цели, свързани с демографията, възрастните хора, българите в чужбина”, каза вицепремиерът Красимир Каракачанов.

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини