Столетната родопчанка баба Шина копае фасула сама, но не вкусва колбас

Изображение 1 от 3

    Родопчанката Шина Тодорова Гергьовска, родом от смолянското село Солища, но живееща в Широка лъка, навърши век живот и на 23 юли т.г. посрещна гости, като празникът и тържественото честване беше подготвено от всичките й деца, внуци и правнуци.

    Баба Шина се радва на добро здраве и достолепната възраст не и пречи да сее градината с фасул и картофи, както и да се грижи за домашното стопанство. Столетничката е работила в селското стопанство навремето, а след това  дълги години е била готвачка в местната детска градина. Тя има три  деца – двама синове и една дъщеря. За съжаление единият от синовете и  наскоро е починал, но се радва на 6 внуци и 10 правнуци, които до един бяха дошли да я поздравят и уважат. Столетничката няма рецепта за дълголетие, казва- че каквото има- с това се храни. От менюто обаче са изключени колбасите – салами, наденици и кренвирши.    

    Сред гостите бяха и ръководството на община Смолян, в лицето на кмета Николай Мелемов, който по традиция връчва поздравителен адрес и сумата от 500 лв., която Общината дарява на възрастните хора достигнали достолепната възраст. „Само добър човек може да доживее до тези години и да се радва на такава голяма любов и признание от близките си хора. Изразявам своето преклонение пред твоята мъдрост, трудолюбие и житейски опит. Дълголетният ти жизнен път е пример за всеотдайност и отговорност !“, каза Мелемов на рожденичката. 

    Достолепната родопчанка беше поздравена и от кмета на Широка лъка Васил Седянков. През 2020г в Община Смолян има две столетнички, освен баба Шина, Босилка Ботунарева от Смолян навърши на 16 май т.г. сто години.

    СмолянБГвести

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини