Всеки абонат на ВиК може да жали новата цена на водата

Всеки правно заинтересован субект може да обжалва решението на КЕВР за новата цена на водата. Това обясниха от правния отдел на Областна администрация-Хасково.

Цената на водата в Хасково и Свиленград скочи с 50 ст. от първи август и вече е 3,50 лв. за кубик. С тази дата е одобрението на Комисията за енергийно и водно регулиране на бизнес плана на ВиК -Хасково, в който бяха заложени мотивите за исканото поскъпване.

То е отразено за двете общини в региона тъй като само в Хасково и Свиленград има пречиствателни станции.

Държавата има 35 % представителство в Асоциацията по ВиК и нейния глас, изразен от областния управител, беше „за зелена светлина“ на предложенията на ВиК. На заседанието на асоциацията преди месец, Хасково, който е с най-голям дал в Асоциацията сред общините, гласува с „въздържал се“ за вдигане цената на водата, след решение на Общинския съвет. Гласувахме така от една страна, защото бяхме „против“ повишаване цената на водата, но пък от друга -“за“ за заложениите в бизнес плана на ВиК инвестиции, обясни кметът на Хсково Станислав Дечев.

Решението на КЕВР може да бъде обжалвано от всеки абонат или НПО в 14 дневен срок пред Административен съд – София град.

В интернет върви и петиция срещу високата цена на водата в Хасково, който до момента е подписана от 1105 души.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (15)

 • 1
  Ам
  Аман от вас
  45 -1
  16:10, 4 авг 2020
  Писна ни от тая скапана кратунска държава
 • 2
  Ди
  Димитров
  50 -1
  16:11, 4 авг 2020
  Ще обжалваме! Аз лично ще обжалвам, но нека повече хора да обжалват, защото една птичка пролет не прави. Добре е да организираме и протест пред ВиК, за да ни чуят!
  • Ашколсум ,
   отклонихме огъня към КВЕР и ВиК
   ....
   сега чакаме Бащицата Тулуп Ага да възстанови справедливостта
 • 3
  Да вържа цялата Висша Областна и Общинска Администрация
  на Площада пред паметника със свалени гащи
  и да им ударя по 20 дрянови пръчки на голо
  ....
  естествено с клипчета п Фейсбука :))
 • 4
  Ни лук яли , ни лук мирисали
  ...
  Оплаквайте се във КЕВР .
  .....
 • 5
  Хх
  ХХ
  25 -3
  18:05, 4 авг 2020
  Плаща се качествена услуга ние си плащаме а не получаваме качественна вода , какъв *** искат вик хасково .
 • 6
  Вр
  Враг пред портата
  31 -1
  18:06, 4 авг 2020
  На всички го набиват едновременно, а всеки да се спасява сам. НЕ! Проблемът е общ и искът трябва да бъде общ, тези герберасщини с разделяй и владей да си ги държат в Банкя!
 • 7
  Да
  Дайте
  25 -1
  18:13, 4 авг 2020
  линк на образец на жалба или за обща групова жалба на гражданите на Хасково! Не може така понтийски да се измъкнете - приемате увеличение на цените, а гражданите индивидуално да обжалват! Областният управител нали е представител на властта и не е взел участие в увеличението на цената, т.е. не е страна.
 • 8
 • 9
  Не
  Не ви ли е срам ве
  25 -1
  18:59, 4 авг 2020
  Тая харманлиийската гласува на заседанието на асоциацията за увеличение на цената, после от правния отдел на областта казали, който не му харесва да обжалва. Наглост, арогантност, безочие...... То всеки сам ако се оправя, какъв е смисъла от тея държавни структури изобщо. Стига с тва подмазване и лизане на подметки, защитете веднъж поне гражданите си. Че то областната и кмета като не застанат зад хората си за какво иде реч изобщо.
  • Гн
   Гнило място
   22 -1
   19:14, 4 авг 2020
   Харманлийски мешета не трябва да се допущат, до вратата на властта, в областта!
 • 10
  Жа
  жална майка
  12 0
  19:26, 4 авг 2020
  Казва се "обжалва", а не "жали"! Всички жалим, но единици ще обжалват.
 • 11
  Ам
  амиии
  22 0
  19:36, 4 авг 2020
  Обединението прави силата. Самостоятелни действия няма да имат същия ефект!
 • 12
  Ма
  Марков
  20 -1
  20:00, 4 авг 2020
  Искаме оставката на Марков, после по-ниски цени на водата и после оставка на всички капути от ГЕРБ!
 • 13
  Ос
  Оставка
  14 0
  20:01, 4 авг 2020
  Оставка!

Хороскоп за 24.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Енергиите са така сложени, че могат да създадат проблеми в отношенията ви с колеги, партньори и семейството. По-малко се ангажирайте с чужди въпроси и се съсредоточете изцяло върху своята си работа. Ограничете разходите си и живейте по-спокойно.
24 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Имате възможност за избор на подход при решаването на професионалните си задачи през този ден. Преценете добре плюсовете и минусите и се опитайте да комбинирате до колкото можете полезността от всяко ваше действие. Ще трябва да приложите всичката си способност да убеждавате, за да подредите нещата според желанията си. Това ще е трудно, но не и невъзможно.
24 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Днес респектирате околните с невероятната си концентрация и усърдие на работното място. Ще чуете добри отзиви за доскорошната си работа и това ще се отрази благотворно на самочувствието ви. Опитайте се да отбягвате това, което ви носи напрежение, като се стремите само към най-доброто на което сте способни.
24 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Днес ще научите много нови неща свързани както с работата, така и с личния ви живот. Внимателно се вслушвайте в това, което минава покрай ушите ви защото може да пропуснете много важна за вас новина, която ще е определяща за бъдещите ви планове. При късмета, който имате днес и който се очертава, в близките дни ще имате много поводи за радост.
24 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Действайте внимателно днес, скъпи Лъвове, тъй като е възможно нещо дребно да обърка работата ви. Ентусиазмът ви е похвален, но не бива да прекалявате с преждевременни действия. Контактите ви с представител на земните зодии ще ви балансира.
24 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
В търсене на по-добри варианти, ще помислите за промяна и на работното място. Съдбата ще ви срещне с подходящия човек, с когото ще реализирате намеренията си. Прагматично ще подновите връзката си с личност, от която може да имате полза за бъдещи свои проекти. Дайте повече свода на близките си, не взимайте решенията вместо тях.
24 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Ще изясните отношенията си с човек от обкръжението ви и на душата ви ще олекне. Нещата ви ще потръгнат и ще се развиват според вложените от вас усилия. И правейки равносметка ще откриете, че сте могли много по-рано да решите проблема без да задълбочавате в него. Приятелска сбирка ще ви зареди с хубави емоции.
24 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Този ден ще ви накара доста да се позамислите относно бъдещата си работа. Оказва се че голяма част от проектите ви нямат резултатът, който сте очаквали, затова наистина ще трябва да промените подхода си. Нека обаче това става постепенно, тъй като така вие по-лесно ще свикнете. Дайте си необходимата почивка вечерта, имате нужда от релаксация.
24 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Денят ви предразполага към повече екстравагантност и емоционалност. Стремете се към по-високи цели, към промяна в себе си и около вас. Сега е момента да планирате пътуванията, за които мечтаете. Ще се справите без усилие с проблеми с юридически характер, финансов и селскостопански. Някои ще търсят духовно извисяване чрез отдаване на философски размисъл. Направете го умерено.
24 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Ще покажете на практика професионалното си отношение към служебен, обществен или друг важен проблем, с което ще си спечелите привърженици. Работата ви ще се улесни, защото много хора ще пожелаят да станат част от екипа ви. Настроението ви ще се подобри и от вест, имаща отношение към семейството ви.
24 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Водени от интересите си, ще продължите да търсите най-доброто за себе си. Финансови придобивки ще удовлетворят някои от вас и мотивират за други. Каквото и да изживеете, бъдете коректни в отношенията си към заобикалящия ви свят и спазвайте договореностите. Това са условия, носещи предимства на последващ етап.
24 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Давайки предимство на важните неща за деня, ще пристъпите към изпълнението им, без да пренебрегвате текущите. Светски изяви ще поддържат тонуса на други, заразявайки ги със суетата на известните. Договореностите ви ще са успешни, пропорционални на вложената в тях енергия.
24 сеп 2020
Последни новини