Община Мадан затяга контрола, налага люти санкции в хиляди за строителни боклуци в контейнерите

Поради зачестили нарушения и нарушение на забраната за изхвърляне на строителни отпадъци в контейнерите за битови отпадъци, Община Мадан затяга контрола и започва да налага солени глоби на нарушителите.

Контролът ще бъде засилен и длъжностните лица ще са безкомпромисни към нарушителите на Закона за управление на отпадъците и Наредбата за управление на отпадъците на територията на община Мадан, обявиха от местната администрация и припомнят, че санкциите по реда на Наредбата за управление на отпадъците на територията на община Мадан за физически лица са от 300 лв. до 1 000 лв., а за фирмите от 1 500 лв.  до 3 000 лв.

Депонирането -обработването- на строителните отпадъци и излишните земни ма­си се извършва след   получаване на писмено разрешение от Кмета на Общината  и само на определените депа за строителни отпадъци и земни маси, операторите, на които притежа­ват разрешение по чл. 67 от ЗУО за дейността, напомнят от общинското ръководство и призовават всички граждани да бъдат отговорни и да спазват утвърдения ред за третиране на конкретните видове отпадъци.

При установяване на нарушители и новообразувани нерегламентирани замърсявания, да сигнализират общинската администрация на дежурния телефон, апелират още от мустната управа.

СмолянБГвести

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини