"Арда" взе точка като гост на "Монтана"

Отборите на Монтана и Арда изиграха феноменален двубой и завършиха при зрелищния резултат 3:3 на стадион „Огоста“  в мач от първия кръг на новия сезон в efbet Лига. Началото на головата фиеста бе дадена в 33-ата от Милен Желев, а само минута по-късно Светослав Ковачев удвои резултата. В рамките на само 60 секунди пък домакините успяха да изравнят. В 48-ата Преслав Петров намали, а секунди след това Борислав Балджийски изравни. Пълният обрат донесе Валентин Айтов в 82-ата минута. В последната минута на редовното време Преслав Петров си отбеляза автогол, с което донесе равенството в мача.
Арда създаде първата си по-опасна ситуация в 17-ата минута. Спас Делев финтира Валери Христов, след което центрира за Радослав Василев. Капитанът на гостите обаче стреля с глава високо над гредата.
В 32-ата минута Монтана получи страхотен шанс да открие резултата. Тони Тасев центрира в наказателното поле на домакините, където крайният бранител на домакините Владимир Айтов бе оставен непокрити успя да засече топката, но ударът му с глава мина над вратата.
Само минута по-късно Арда поведе. Халфът на гостите Емил Мартинов успя да изведе Желев сам срещу Марин Орлинов и 27-годишният халф хладнокръвно завърши – 0:1.
Секунди след първото попадение гостите се възползваха от неразбиртелството в защитата на Монтана и нанесоха втори удар. Александър Георгев центирира отляво към границата на наказателното поле където Светослав Ковачев намери чудено топката и с хубав изстрел покачи на 0:2.
В 36-ата минута Борисалав Балджийски успя да стреля в наказателното поле, но вратарят на Арда Васил Симеонов успя да се намеси.
Второто полувреме започна ударно с два бързи гола и за Монтана, които успяха да изравнят в рамките на само 60 секунди, по подобие на попаденията на Арда през първата част.
След вихреното начало на втората част нещата на терена се поуспокоиха в следващите минути.
Двадесет минути преди края на редовното време Спас Делев стреля от пряк свободен удар, но прати топката над вратата на домакините.
В 82-ата минута домакините стигнаха и до пълния обрат. Сергей Георгиев центрира в наказателното поле, където бранител на гостите не успя да изчисти топката и това даде шанс на останалия на далечната греда Владимир Айтов да нанесе чудесен удар, с който направи обрата пълен.
Когато монтанци се виждаха победители, в срещата се случи най-лошото за тях – стигна се до изравняване. Спас Делев центрира в наказателнато поле на Монтана, където с топката се разминаха половин дузина футболисти на двата тима, но тя се отклони от защитника на Монтана Преслав Петров и попадна във вратата му за крайното 3:3.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини