Млада жена загина при инцидент с джет в морето

Жена на 27 години загина при тежък инцидент с джет в морето край Балчик, съобщи пресцентърът на Апелативната прокуратура във Варна за образуваното досъдебно производство.

Сигналът за произшествието е подаден на телефон 112 около 18 часа на 22 август. Джетът се е движил в морето източно от централния плаж в Балчик. Красимир Н. /47 г./ е управлявал собствения си джет, на който се е возела младата А.Б. Машината попада на далян с рибарски мрежи, който не е бил обозначен. При преминаването през даляна жената пада от джета и загива на място. Мъжът също е пострадал, настанен е в болница. Животът му е извън опасност, посочват от пресцентъра на Апелативната прокуратура.

Следовател от Окръжния следствен отдел при Окръжната прокуратура в Добрич днес е извършил оглед на местопроизшествието. Джетът е изваден от морето. Установено е, че далянът за улов на риба започва от края на буната и продължава на около 90 метра навътре в морето. Изпратено е запитване в Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури за собственика на даляна, на който липсват задължителни маркировки и обозначения. Разпитват се свидетели, които са видели трагедията, разиграла се пред очите на летовниците на централния плаж в Балчик, информират от държавното обвинение.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини