Русенски бизнесмен осъди НАП заради изтичане на личните му данни при хакерската атака

Русенски бизнесмен осъди НАП за сумата от един лев - обезщетение за претърпени неимуществени вреди, заради изтичането на личните му данни при хакерската атака на 15 юли миналата година - това е решил Административният съд в Русе.

В решението по делото се посочва още, че при нерегламентирания достъп, осъществен тогава, е изтекла информация от масивите на НАП, съдържаща лични данни на общо 6 074 140 физически лица.

В иска на бизнесмена Свилен Максимов се твърди, че заради това той е претърпял неимуществени вреди. Те се изразявали в унижение, срам, безпокойство, притеснения и опасения за възможна злоупотреба. По тази причина си е сменил личната карта и постоянния адрес.

Решението на Административния съд в Русе е, че осъжда НАП да заплати на Свилен Максимов сумата от един лев, заедно със законната лихва, считано от 14 февруари тази година, както и 840 лева - разноски по делото.

Решението може да се обжалва пред Върховния административен съд в 14-дневен срок.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Го
    Готин
    3 0
    18:20, 24 авг 2020
    Браво!
  • 2
    Вс
    Всички
    1 0
    22:09, 24 авг 2020
    Трябва да съдим НАП, те продадоха,предадоха за пореден път целия народ. Колко още ще се търпи това безхаберие, безотговорност и безнаказаност? Вижте по колко бонуси си разпределиха в НАП ЗА 2019Г.
Последни новини