НАП възобнови търговете за продажба на имоти и коли на длъжници в Смолянско

През месец септември публичните изпълнители от НАП Смолян предлагат на търг два леки автомобила марка NISSAN, модел Терано на цена 5000 лв. и FORD, модел Транзит с първоначална цена от 2 500 лв. Огледи се извършват от 11 до 17 септември. В същият срок се приемат оферти и депозит за участие в търговете.

На тезгяха за публична продан са и два товарни автомобила с марка VOLVO и MERCEDES. Автомобилите са в движение, с цени съответно 7 000 лв. и 4 000 лв. и могат да бъдат огледани от кандидат – купувачите от 4 до 11 септември в с. Лозен, общ. Столична.

В с. Дрянка, общ. Баните НАП продава двуетажна жилищна сграда с разгърната застроена площ от 169.50 кв. м. с начална цена 11 670 лв., включваща сутерен с площ 80 кв. м. състоящ се от дневна, спалня, дрешник, санитарен възел и коридор и жилищен етаж със застроена площ 89.50 кв. м. състоящ се от кухня с трапезария, спалня, дневна, тераса, дрешник, антре и вътрешно стълбище. Имота може да бъде огледан от 4 до 11 септември. В същият срок се внася ценови предложения за закупуване и депозит в размер на 20% от първоначално обявената цена.

От 9 септември стартира оглед на комплект инструменти за дървена трислойна дограма EVRO – 68 с първоначална цена 861 лв. Търгът ще се състои на 21.09.2020 г. от 13.00 ч. в сградата на офиса на НАП в Смолян.

Общо 61 търга с тайно или явно наддаване са провели служителите от офиса на НАП в Смолян от началото на 2020 г. до момента. Събраните суми от продажби възлизат над 424 хил. лева.

За да избегнат обявяването на публична продан на движимо и недвижимо имущество, от НАП съветват всеки, който има просрочени данъчни и осигурителни задължения, да ги внесе доброволно в предвидените от закона срокове. Всяка фирма или физическо лице периодично да проверява онлайн за задължения към НАП и предадени от други институции, както и за образувано изпълнително дело. Това става с безплатния персонален идентификационен код /ПИК/ и с електронен подпис /КЕТ/ в Портала за е-услуги на НАП.

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини