Депутатски страсти след ексцесиите на протеста

Депутатите с различни оценки за снощните събития. Левите защитиха протестиращите. БСП не се регистрираха за началото на днешното заседание, като дадоха заявка и в бъдеще кворумът да е ангажимент на управляващите партии.

Този парламент няма никаква политическа логика и е напълно безсмислен, смята социалистът Александър Симов. Според него протестиращите не са лумпени. Само полицейските палки ви пазят от народната любов, категоричен бе той и настоя: Моля ви, отървете се от тези мъки".

Капката бензин, която преляла чашата, били подписите за ВНС, по думите му. Това нагорещи страстите, изтъкна червеният депутат.

Тома Биков от ГЕРБ отговори на атаката. Според него президентът Румен Радев призовавал за радикализация на протеста и вчера тази радикализация се състояла. Партията застава зад действията на полицията. Ние знаем кой стои зад агитките, каза депутатът от ГЕРБ. Президентът Радев носи политическата отговорност за това, което се случи вчера в цялост, подчерта Биков. След вчерашните протести ние няма да подадем оставка, закани се той. Зад вчерашните събития от ГЕРБ виждат и дългата ръка на Васил Божков.

Партията започва дебата за Велико народно събрание. Това било възможност за възобновяване на политическия диалог. Именно във ВНС можел да се възобнови политическия диалог. Ние отричаме тезата на президента, че Народното събрание е на улицата, подчерта Биков. От ГЕРБ настояха за връщане на политиката в нормален ред. Тепърва ни предстоят предизвикателства, заяви още Тома Биков.

Искрен Веселинов от ВМРО изтъкна, че от подобни ситуации не печелела нито една парламентарно представена партия, печелели тези извън НС. Институциите трябва да си говорят, не да воюват, смята той. Не е важно кой е започнал първи, а кой ще приключи първи, обяви Веселинов.

После от ГЕРБ извикаха вътрешния министър Христо Терзийски да докладва за снощните събития. Георги Свиленски от БСП пък настоя в зала да дойде истинският виновник за протестите, а именно премиерът Бойко Борисов.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Au
    autumn
    3 -1
    18:19, 3 сеп 2020
    Войната срещу мафията сега започва, тепърва ще има претрепани заптиета и гeрберасти.
Последни новини