Недялко Славов: България е просъществувала, защото предците ни са били сплотени в името на висшите национални цели

Изображение 1 от 2

    Съединението на Източна Румелия с Княжество България е едно от най-значимите събития в българската история, не само заради последващото икономическо и политическо развитие на страната ни, но най-вече заради самият акт на обществено единение!
    Готови да защитят достойнството и земите на рода и родината ни, с цената дори и на живота си, предците ни твърдо са отстоявали националния интерес, доказвайки пред Европа и света с делата си, че българският народ е велик и оцелял през вековете, защото е обединен!  
    Днес светът е покосен от невидимия враг COVID-19, който ежедневно отнема човешки животи и нанася тежки щети върху всички обществени сфери. Единственият начин да преодолеем това предизвикателство е чрез отговорно поведение, разумни и сплотени, като нация и човечество! Уви, все по-често ставаме свидетели на безпринципни противопоставяния и вандалски прояви по улици и площади, един срещу друг, с думи и физическа сила, се нахвърлят хора, пораждайки ненужни конфликти помежду си, вместо да търсят консенсус!
    В тези смутни времена на разединение посрещаме паметната дата 6 септември – символ на Съединението! Нека поне на този ден се замислим, дали с агресивно отношение е начинът да постигнем просперитет за страната си и това ли е достойното поведение на един велик и вековен народ, какъвто е българският!?
    България е просъществувала, защото предците ни са били сплотени, пренебрегвайки незначителните различия помежду си в името на висшите национални цели! Време е да се вразумим, да надмогнем личните пристрастия и да работим заедно за европейското бъдеще на децата ни в страната ни! Силни и успешни сме само, когато усилията ни са насочени в една посока, а дали ще вложим енергията си, за да градим или рушим, зависи от всички нас!
    Бъдете здрави!        
    ЧЕСТИТ ДЕН НА СЪЕДИНЕНИЕТО!

     
    НЕДЯЛКО СЛАВОВ,
    Областен управител на област Смолян
     

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини