Три дни Младежки театрални празници 2020, гост-актьори Татяна Лолова и Антоан Петров

Изображение 1 от 2

    От 28 септември стартират Младежките театрални празници 2020 в Димитровград.

    Заради пандемията, третото издание на Младежките театрални празници се отбелязва вместо на 27 март, световния ден на театъра, на 28 септември. Това обявиха организаторите, директорът на Детски и младежки център, Радка Тодорова и младият актьор Тодор Славов. По-голяма част от изявите ще се организират на открито в лятната читалня на градска библиотека Пеньо Пенев.

    "България танцува" за 15-ти път в Димитровград

    Гости на формата ще бъдат актьорите от две поколения, популярният млад актьор Антоан Петров и легендата на българския театър, Татяна Ловова.

    Младият полулярен актьор Антоан Петров придоби своята известност покрай формата "Като две капки вода". Той е възпитаник на НАТФИЗ и вече има спечелена награда ИКАР за дебют за ролята му в представлението „Ревизорът“. Играе в спектакъла „Танго в Космоса“ и е част от актьорския състав на два хитови уебсериала – „Следвай ме“ и „Килерът“. Анди ще организира актьорски клас за желаещите младежи - могат да се запишат всички над 10-годишна възраст на телефон 0884 037551. Актьорският клас ще се организира в сградата на Детски и маладежки център.

    Неостаряващата легенда на българския театър Татяна Ловова ще бъде последния гвоздей в театралните дни. Тя ще изнесе свое представление в двора на лятната читалня на градската библиотека, както и ще разговаря с публикта и ще представи своя книга.

    Програмата на Младежките театрални празници 2020 ще бъде обагрена и с две театрални постановки, които отново ще бъдат изнесени на открито в лятната читалня на библиотеката. Първото представление на 28 септември от 18:00 часа ще даде старта на празниците и то ще бъде на Тетрална школа гр. Хасково, които пред димитровградска публика ще представят забавната пиеса "Кукувицата" на Елин Рахнев.

    На 29 септември отново в 18:00 часа ще се изявят местните театрали от актьорска школа Апропо, с театралото комедийно шоу "Зевзеци". Шоуто, което ще забавлява гостите, е направерно под формата на телевизионното комедийно предаване "Комиците" в теартален вариант, поради което носи и синонимното заглавие "Зевзеците".

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини