Да помогнем на децата с увреждания в Димитровград за едни по-щастливи мигове с кампанията "Доброто е сила!"

Изображение 1 от 2

    5000 лв. са необходимите средства за закупуване и монтиране на люлка-везна, изграждането на бетонова основа, както и полагането на предпазна настилка в двора на Дневния център за деца с увреждания в града. До момента са набрани 2730 лв., съобщи директорът Ивелина Златева.

    Люлката-везна е предназначена за деца в инвалидни колички, тя представлява везна, от едната страна на която стоят две деца или родители, а от другата страна на платформа се качва дете с инвалидна количка. Реално двете деца люлеят детето с инвалидна количка. По този начин играта става споделена. Ако пък от едната страна е родителят, той внася спокойствие и увереност у детето. В Димитровград няма подобно съоръжение, позволяващо на децата в инвалидни колички да почувстват радостта от люлеенето, което за останалите им връстници е ежедневие. Идеята е децата да могат сами да общуват, докато се забавляват, а съоръжението да се ползва от всички нуждаещи се от града, не само от потребители на центъра, сподели директорът му Ивелина Златева.

    В четвъртък, в лятната читална на градска библиотека "Пеньо Пенев", при представяне на книгата с почетни граждани на Димитровград, бяха набрани 376 лв., с което е събрана половината от сумата, нужна за съоръжението.

    Тя разказа, че инициативата е тръгнала от димитровградчани с добри сърца в края на миналата година, с желанието към каузата да се привлече цялата местна общност. Оттогава са реализирани няколко прояви за набиране на средства и е създадена е фейсбук група „Доброто е сила!”, която да популяризира кампанията чрез социалната мрежа.

    Ограничителните мерки срещу коронавируса наложиха отлагането на много събития в града от месец март насам. Това се е отразило и на кампанията по набиране на средства.

    Повече информация за инициативата може да се получи на телефоните на центъра 0391 6 75 86 или на 0885 987 039.

    Банковата сметка за дарения на кампанията е:

    Пощенска банка

    BG07 BPBI 7926 8465 3635 01

    Вид плащане: 445100

    Основание за плащане: Дневен център за люлка-везна

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини