Как се намират и правят новини разказаха журналисти от ЕТВ и СмолянБгвести на младежи от пет държави

    Малкият и сплотен екип на СмолянБгвести и ЕТВ в Смолян прие младежи от пет държави, които се интересуваха от професията на журналиста, от това как се намират и правят новини и как да се предпазим от фалшивите. Срещата ни беше на открито, за да спразим всички мерки, свързани с коронавируса.

    Журналистката Анелия Веселинова запозна младежите с добрите и не толкова добрите страни на журналистическата професия. Разказа и лични истории от своята 20-годишна практика като журналист. Величка Петкова представи медиите, в които работим и разказа за това как правим новините. Имаше много въпроси, на които се постарахме да отговорим.
    Младежите се срещнаха с нас в желанието си да видят на практика как работим. Проектът на Сдружение "НИЕ" се нарича "Умението да бъдеш свободен" и се осъщствява по програмата за младежки обмен Еразъм+. По него 35 младежи от България, Румъния, Полша, Северна Македония и Украина са в Смолянско от 18 до 24 септември. Те дискутират различни теми: за фалшивите новини, за поведението в интернет, троловете във фейсбук, за презентационните умения, невромаркетинг и как въздейства върху хората. Провеждат уъркшопи и различни срещи, като една от тях беше срещата с нас. Надяваме се, че сме били полезни.

    Величка Петкова

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      :)
      : )
      0 0
      18:51, 23 сеп 2020
      ******* ви охарактеризира с една единствена дума - мисирки.
    Последни новини