Акценти по VIASAT Nature през октомври

World Animal Day или Световният ден на животните се отбелязва на 4 октомври, тази година неделя, и има за цел да повиши информираността за благосъстоянието на животните в глобален мащаб. Честването на този ден обединява движения за защита на всякакви животински видове в каузата да направим света едно по-добро място за всички животни.  

И тази година Viasat Nature, ТВ каналът, който чества най-впечатляващите места и същества в естествения свят, ще отбележи деня като излъчи маратон от три нови предавания. 

Започваме в 14:05 часа с „Мадагаскар: Африканският Галапагос“. Мадагаскар е дом на голямо разнообразие от озадачаващи видове, където странно липсват традиционните хищници.  Например, там изобщо няма котки, нито пък други млекопитаещи хищници, освен странното месоядно, известно като „fossa“. Въпреки подчертано котешкото поведение, то не е котка в действителност. Има далечна връзка с мангустите и циветната котка, но остава вид сам по себе си – при това с особени ритуали при чифтосването. В този филм ще видите обитателите на острова, от fossa до aye aye – вероятно най-странното създание на планетата.

Програмата на Viasat Nature в Световния ден на животните ще продължи с премиерата на „Домовете на животните: Родени инженери“, в 15:00 часа, което е и началото на рубриката „Интелигентността на животните“

Дали мравките са първото общество, което е успяло да замени войната с мир и е открило начини да оцелее, като формира самоподдържаща се колония? Как мечките разбират, че са изяли достатъчно храна за целия период на хибернация? Как костенурките знаят колко дълбока и колко широка дупка за направят, за да се предпазят от хищници и други опасности? По суша, въздух и море, това са най-невероятните прозрения в рубриката

„Ителигентността на животните“ – всяка неделя в 15:00 часа по Viasat Nature. 

В природата много животни строят домове в собствен стил, следвайки специален строителен план - таен проект, който еволюцията е закодирала в инстинктите им. В резултат имаме дупки, гнезда и бърлоги, които се различават напълно по размер, форма и функция. В поредицата от три части „Домовете на животните: Родени инженери“ екологът и природозащитник Крис Морган представя някои от най-сложните структури, както и неочаквани факти и открития за невероятните домове на животните.

Програмният блок, специално за деня на животните, ще завърши с „Планината на мравките с Дейвид Атънбъро“ от 16:05 часа.  Алпийските планини на швейцарския кантон Юра стават сцена на природна драма - епична приказка за два града. На пръв поглед те изглеждат почти идентични, но в течение на една година ще имат напълно различни съдби. Както всички останали градове, и те притежават социални мрежи и транспортни инфраструктури, за да поддържат жителите информирани и нахранени, но за разлика от нашите градски джунгли, тези градове са създадени и управлявани от дървесни мравки. 

Историята е разказана почти като средновековна сага. Дейвид Атънбъро е нашият пътеводител из тайнственото царство на мравките, с неговите кралици и работнички, разузнавачи и войници и техните невероятни истории.

Бъдете с Viasat Nature на Световния ден на животните – 4 октомври, и не само! 

Все по-популярната поредица с Джулиан Нортън и Питър Райт от практиката "Скелдейл", които продължават да лекуват в духа на Хериот, отново са по Viasat Nature в „Йоркширският ветеринар“ всяка делнична вечер от 21:45 часа.

Октомври ще донесе още две вълнуващи предавания по Viasat Nature: 

Новите 12 епизода на трети сезон на „Спасяване на диви мечки“ започват от понеделник, 12 октомври, всяка делнична вечер в 19:35 ч.

Следваме живота на един от малкото приюти в Канада за осиротели мечета и други животни. В третия сезон на поредицата обхватът на работата на центъра е забележителен. Нови мечета да доведени с всевъзможни рани и проблеми, а мечетата от предходната година, които вече са буйни младежи, трябва да бъдат пуснати в родните си територии. Анджелика, Питър, Таня и заетите доброволци се справят с всичко - от мечета със сериозни травми до буйстващи младежи, които успяват да избягат от клетките си.

„Големият бариерен риф: Живо съкровище“ дебютира на 7 октомври, в 21:00 ч.
Четирите едночасови епизода са по Viasat Nature всяка сряда от 21:00 часа с повторение в събота от 15:00 часа и в неделя от 21:30 часа. Големият бариерен риф е едно от най-популярните и с най-разнообразна природа места на Земята. Заснета от носителя на награда "Еми" оператор Ричард Фицпатрик, поредицата от четири части изследва различни кътчета и дълбини на рифа и показва животинските и растителни видове в естественото им местообитание, разкривайки пълния спектър на разпростиращата се екосистема. 

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 28.10.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Отнасяйте се с повече търпение към хората и нещата, които не са по вкуса ви. С такт и добро желание със сигурност ще постигнете повече, в противен случай ще си създадете напрежение и няма да постигнете целите си. Приятел ще ви предложи идея, което ще ви амбицира, но и затрудни.
28 окт 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Днес бъдете добронамерени към по-низшестоящите от вас, не знаете кога ще имате нужда от услугите им. Не е изключено незаетите да имат късмет през този ден и да си намерят подходяща работа. Общуването ви с приятели ще бъде особено приятно.
28 окт 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Следете внимателно какво се случва около вас и преценете кога да се включите с активни действия. Не допускайте обаче превръщането си в обикновени наблюдатели на събитията, тъй като имате много възможности и ще е жалко ако не ги осъществите. Наложете си да не се занимавате с работа, която не е наложителна за дадения момент и се постарайте да се съсредоточите върху най-важното. Предстоят ви добри новини в личен план.
28 окт 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Ако разнообразите деня си с пътувания и други приятни занимания, ще обновите духа, здравето и психиката си. Общуването ви с хора, с които ви е приятно да бъдете, ще се отрази и на работата ви, по косвен или пряк начин. Равновесието може да бъде постигнато, стига то да не е в противоречие с чувството ви за свобода.
28 окт 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Днес ще постигнете голям делови успех, който ще затвърди положението ви на работното ви място. Имате основания за радост, но не бива да забравяте и за следващата си стъпка, която може да се окаже решаваща. Харчете разумно, не купувайте излишни вещи.
28 окт 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Ще търсите нови форми за изява на талантите си, преминавайки през деня в забързано темпо. Ще получите известия, които ще ускорят процесите в живота ви. Запознанство или утвърдена връзка ще ви създаде приятни емоции. С внимание ще се отнесете към проблемите на близък човек и ще му помогнете да ги преодолее.
28 окт 2020

Хороскоп за Везни

Везни
В професионален план денят е прекрасен и на мнозина им предстои служебно повишение. Ако сте безработни днес имате много добри шансове да промените това положение. Бъдете упорити и настоятелни. Със сигурност ще успеете.
28 окт 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Изразете доброто си отношение към хората, с които общувате и делата ви ще се подреждат така, както ги предвиждате. С настроение ще разгърнете сили в много посоки, което неминуемо ще се отрази на живота ви. Не сте от хората, които чакат на готово и днес ще го потвърдите отново.
28 окт 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще откриете перспектива за себе си в разработването на нов проект и акуратно ще се захванете с него. Без да губите време, ще направите нужните проучвания и ще намерите хората, с чиято финансова подкрепа ще го реализирате. Отношенията ви с постоянния партньор са променливи, проявете повече активност и не чакайте наготово решенията му.
28 окт 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Ще фокусирате върху себе си вниманието на много хора, което ще повдигне и без това високото ви самочувствие. Лесно ще създавате нови приятелства и връзки. Работата ще ви отрезви, налагайки ви строг и делови подход към текущите ви задачи. Не се щадете, когато трябва да покажете готовност за взаимопомощ.
28 окт 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще защитите позицията си по въпроси, касаещи бизнеса, финансите и не на последно място личния ви живот. Ще работите по осъществяване на програмата си и по-малко ще се съобразявате с мнението на другите. Но ще ви се наложи да проявите разбиране и към обща тема, зачитайки и мнението на партньорите си.
28 окт 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Предприемате рискована операция, но сте силно убедени в успеха си. Ще сполучите, ако не действате прибързано и не правите непременно онова, което сте решили. Много биха ви помогнали съветите на близки и колеги, особено на онези от тях с повече опит. Мислете в перспектива, а не единствено в настоящето, това ще ви помогне да вземете правилното решение.
28 окт 2020
Последни новини