Над 2200 смолянчани поискаха да си сменят печките, общината удължава срока за подаване на заявление

Община Смолян удължава до 31 октомври т.г. срока за подаване на заявления по проекта „Мерки за подобряване качеството на атмосферния въздух в Община Смолян“, финансиран по Оперативна програма „Околна среда“ 2014-2020. Наблюдава се изключителен интерес на смолянчани и хората от населените места на общината към проекта.
Досега подадените заявления са над 2200 От тях 200 са от селата. За да могат всички желаещи да ползват програмата и да се снабдят с необходимите документи, община Смолян удължава срока до 31 октомври т.г. Започва и анкетното проучване сред 4000 души. Резултатите от него ще дадат информация за използваното гориво от домакинствата. Ще се направи и актуално картиране на общината по видовете отопление.
Няма ограничение за подаване на заявления. Всички, които желаят могат да се включат в програмата. Изискванията са към момента хората да се отопляват на твърдо гориво и да имат желание да подменят своите отоплителни уреди с алтернативни – ток, пелети, газ, климатици и др. Условието е три години да ползват подменената горивна база, за да се постигне целта на програмата, а именно да се подобри качеството на атмосферния въздух.
Припомняме, че чрез проекта ще се реализират мерки, насочени към намаляване нивата на фини прахови частици от битовото отопление чрез подмяна на отоплителни устройства на твърдо гориво (дърва и въглища) с друг вид отоплителни устройства.
Заявлението за участие, ведно с всички изискуеми документи, се попълват и подават лично от собственика на жилището. Документите могат да бъдат подадени в деловодството на община Смолян или чрез електронно сканирани документи в PDF формат на e-mail: merki.smolyan@gmail.com.

Образецът на заявление за участие може да бъде намерен на адрес:
http://www.smolyan.bg/bg/menu/fl/89
Подробна информация за проекта на адрес:
http://www.smolyan.bg/bg/menu/subcontent/2479
Подробна информация за процедурата на адрес:
http://ope.moew.government.bg/bg/notice/noticedetail/from/noticecurrent/id/97/typeId/1
 

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини