Махала във Виево събира подписка, за да имат нормален път. Жалват се, че кметът асфалтирал улицата за своя квартал, вместо тяхната

Изображение 1 от 6

    Цяла махала в смолянското село Виево от години страда от липсата на нормален път. Хората са направили подписка и искат улицата им най-после да се оправи. Проблемът с достъпа на живещиите в махала Заимови до домовете им е от години. Казват, че това е една от най-старите махали на село Виево, а минаващата през нея улица не е видяла асфалт откакто съществува. Повече от десет години им обещавали, че пътят ще бъде направен. Но уви, това не става. Канализацията също е разбита, обратните води текат в непосредствена близост до водопровода. "Като почнат валежите това е нещо невъзможно, отвсякъде текат води, пътят се полежда, нагоре не може да се излезе", казва Здравко Заимов. "Толкова камъни има и толкова свлачища, че не може да се мине. Ние минаваме с джипа. 2000 лева сме дали за ремонт на джипа. Просто е нещо невъзможно", допълва го Мария Заимова.
    Ремонт на улицата все пак е започнал, от едната страна, откъм центъра на селото. Настила се обаче не с асфалт, а с бетон. "Правят настилката на пясъка. Има талкоз течащи води, че зимата тоя бетон, който са го сложили, като стегне студа - всичко ще бъде накрая на вятъра направено", казва Здравко.
    Упреците си хората отправят към кмета на селото Венко Палчев. Обвиняват го, че асфалтирал улицата за своя квартал, вместо да се направи тяхната. Сложил "слънце асфалт" към другата махала.

    "Освен да се преместя в друг квартал на селото, ама за сега там моите родители са потроили къщата ни", отговаря Палчев. И допълва, че проектът за новия асфалт е правен през 2001-ва. "Аз тогава не съм бил кмет, че да си го подготвя за мойта махала. Просто сме довършили проекта за махала Терзийци", казва кметът. Добавя, че се стигнало до бетониране на част от
    улицата в другата махала, защото теренът бил много труден и не можело да се използва техника. Обсъдил въпроса и със заместник-кмета на общината инж. Мариана Цекова. Долната част на улицата щяла да се прави на по-късен етап. "В края на краищата всичко опира до финанси, когато общинска администрация и кметът разпределят тези финанси и вторият етап ще се направи", категоричен беше още Палчев.
    Хората от махала Заимови все пак са събрали подписка и продължават да настояват улицата им да се оправи.
    Величка Петкова

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини