Двама младежи получават награди от пожарната. Борили се без почивка с огнена стихия

Двама младежи - ученици в ППМГ „Васил Левски“ гр.Смолян, ще получат днес награди за проявена смелост и гражданска доблест. Награждаването ще се състои от 11 часа в двора на гимназията, а в церемонията ще участват началникът на РСПБЗН-Пампорово гл.инспектор Чавдар Кичуков и от председателят на ГПК „Карлък СС“ – с.Солища – Иван Славчев. Младежите получават признанието защото без почивка се борили с пожар, пламнал на 25 август т.г.
Огнената стихия избухнала в иглолистна гора в месността "Чернока" в землището на село Солища. Причината е паднала мълния, съпроводена със силен тътен. Теренът е с голям наклон, недостъпен за пожарни автомобили и специализирана техника, поради което гасенето се извършва на ръка с резачки, пръскачки и тупалки. В гасенето се включват освен екипа на пожарна Пампорово, още и служители на ГПК „Карлък - СС“ – с. Солища, ДГС „Широка лъка“ и жители на селото. Точно в такъв напрегнат момент на всички участници в гасенето прави  впечатление себераздаването на двамата младежи, които неуморно пренасят вода и оборудване
за гасенето по изключително стръмния терен и освен това участват в самото гасене. Благодарение на бързата реакция на участниците в гасенето и особено първите пристигнали на място на пожара местни жители, сред които са и двете момчета, пламъците са ограничени на минимална площ и пожарът е съпроводен с незначителни щети.

СмолянБгвести

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини