Премиерът Борисов инспектира ударното строителство на пътища в Родопите

Изображение 1 от 6

    Догодина ще бъде изцяло готов пътят от Югово до Лъки, по който се стига до Кръстова гора. Отсечката е 31 км, като стойността на ремонта е над 45 млн. лв. с ДДС. Това е единствената пътна връзка на Община Лъки с Пловдив, по която ежедневно преминава тежкотоварен трафик. Ще бъде положен нов асфалт, ще се ремонтират съоръженията по трасето, ще се
    положи хоризонтална маркировка и ще се възстанови вертикалната сигнализация.
    Това обяви в профила си във Фейсбук премиерът Бойко Борисов. В събота той инспектира строителството в Родопите, посети и Кръстова гора. Запозна се и с напредъка по изграждането на отсечката Белица-Загражден.
    "За мен е важна оценката на хората. Когато ги виждам как се радват, че след 40 години чакане ще има хубав път между с. Белица и с. Загражден - това ме мотивира да продължим с ударното строителство не само в Родопите, но и в цялата страна. Вече започна и ремонтът на пътя Югово - Лъки, по който се стига до Кръстова гора. Паралелно с това не е спирала и работата по пътищата в община Велинград. Поели сме ангажимент към жителите на общината и ще го изпълним!", написа в профила си премиерът.
    Жителите на Пловдивска и Смолянска област от десетилетия чакат да се направи пътя от Белица до Загражден. Хората от Загражден дори излизаха на протести, за да се случи проектът. Новата отсечка ще спестява часове на шофьорите и по 40 км в посока при
    пътуване от Пловдив до Баните. Стойността на проекта е близо 8 млн. лв. В момента се разчистват скали и се прави уширение на пътя. Като всяка планинска отсечка и тази ще бъде обезопасена с мантинели.

    СмолянБгвести

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини