16 пожарникари в мащабна акция заради кучешки лай от канализацията

В акция, участниците и свидетелите на която едва ли някога ще забравят, 16 пожарникари се притичват на помощ на жаба, мислейки, че всъщност ще спасяват пропаднало в канализационна шахта куче, съобщава Аделейд нюз.

Необичайната спасителна акция е организирана през уикенда, след като добър самарянин звъни в местната пожарна служба, за да подаде сигнал за бедстващо куче в района на Северен Брайтън югозападно от Аделаида.

Загриженият местен жител обяснява, че не е успял да локализира животното, но чува лая му от шахта.

На подадения сигнал откликват 16 пожарникари, които пристигат на мястото, готови да окажат помощ на непохватното куче. Акцията събужда интереса на случайни минувачи, които се събират да наблюдават как огнеборците махат капаците на шахтите и "завират" глави в тях, опитвайки се да локализират животното.

На определен етап от мисията пожарникарите преустановяват дейността си и в продължение на пет минути се ослушват за спорадичния кучешки лай.

След над един час, преминал в проверка на шахти и "слухтене", и след бърза справка с интернет, пожарникарите обявяват, че в действителност кучето е жаба, която не се нуждае от спасяване.

Създанието, заради което е организирана мащабната акция, се оказва представител на вида лаеща блатна жаба, известна с това, че издава наподобяващи кучешки зов звуци. Представителите на този вид се срещат в Югоизточна Австралия. 

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини