Пенсионерите в община Неделино получават хранителни продукти, благодарение на анонимен дарител

Всички пенсионери в община Неделино вече могат срещу подпис да получат пакет с хранителни продукти от първа необходимост, благодарение на анонимен дарител. Пакетите ще съдържат брашно, олио, ориз, захар, сол и рибни консерви.

Община Неделино получи огромното дарение от продукти на 14 октомври. Дарението съдържа 9275 кг. брашно, 5565 л. олио, 3710 кг. ориз, 3710 кг. захар, 3710 кг. сол и 5565 бр. рибни консерви. "Помощта е предоставена от наш съгражданин, чрез договор за дарение, а неговата воля е тя да достигне до всички пенсионери и социално слаби лица от нашата община", съобщи кметът Боян Кехайов. Дарителят държи да остане анонимен, но от името на всички свои съграждани кметът изказа благодарност за хуманния и благороден жест, който той лично прави за по-възрастната част от населението на общината.
По данни на ГРАО навършилите пенсионна възраст в община Неделино са общо 1855 и всички те ще получат пакет с хранителни продукти. Количеството на дарението действително е сериозно, затова от общината са създали организация и започнаха раздаването от 15 октомври. Всички могат да получат своите продукти от 1-ви етаж в сградата на общината срещу подпис, а за тези, които нямат физическа възможност да дойдат сами, общински служители ще доставят продуктите до домовете им.

СмолянБгвести

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини