Колко пътни знака са нужни на една улица в Димитровград и защо са по средата на тротоарите, се чудят граждани

    Върху въпроса "Колко пътни знака са нужни на една пресечка в Димитровград, защо са посредата на тротоарите?" размишляват димитровградчани, живеещи по улица "Емилиян Станев" в бригадирския град.

    След като част от улицата бе новоасфалтирана и със сменен водопровод, както и част от вътрешно-блоковите улици бяха преасфалтирани, а паркингите в района се ремонтират, са монтирани и излишно много пътни знаци, коментират живущи по улицата. Стари колове с пътни знаци се въргалят в градинките в района, а купчини пръст гордо се извисяват по тротоарите до новомонтираните тази седмица знаци. Монтираните знаци, освен че са ненужно количество, има и такива, които създават комични ситуации.

    В междублоковото пространство пред блок 13 на ул. "Ем. Станев" дори има пътен знак STOP, сочещ не към пресечка, а към парко място за 2 коли и поляна, а за да се урегулира движинието в този участък, в почти еднопосочна уличка, използвана за паркинг на блока, има в допълнение и 2 знака за път с предимство.

    Подобен куриоз има и на друго кръстовище по улицата до блоковете Ем. Станев 10 и 7,  известно до скоро като участъка с най-много шахти на едно място - там са монтирани изумителното количество от над 15 пътни знака, като дори има 2 знака стоп един зад друг, на разстояние от 1-2 метра, с които преминаващите шофьори се майтапят, че ще трябва да спират по два пъти, преди да преминат. Двете пешеходни пътеки на това кръстовище, свързващо две улици и една пресечка без изход за паркинга на блок 10, са сигнализирани с 8 знака за пешехода пътека.

    Всяка пешеходна пътека по улицата е обозначена с по поне 4 предупредителни знака, като има и места по улицата в неремонтираната отсечка от Ем. Станев 11 до Хр. Ботев 42, на които има поставени знаци за пешеходни пътеки, а такива там не съществуват. Вътре в квартала пък има интересни решения за пешеходни пътеки, като тази до ОУ "Алеко Константинов" по ул. "Патриарх Евтимйй", свързваща градинката до тротоара с отсерещния тортоар между блок 11 и 13.

    На правата отсечка по главната улица "Ем. Станев" от блок 4 до блок 16, който бе изцяло ремонтиран за около 600-700 метра има поне 10 знака за път с предимство. Въпреки голямото количество знаци за път с предимство по правата улица, такъв липсва на единственото място, където е нужно да се упомене кой е пътя с предимство - пред блок 2 на "Ем. Станев" на кръстовището, водещо към жп моста.

    Другият проблем, който коментират живущите в района, са местата, на които са монтирани пътните знаци. По протежението на улицата, между "Ем. Станев" 4 до 10 знаците са забити по средата на тестните тротоари, с което пречат на пешеходците и принуждават майките с колички да слизат на пътно платно, за да се разминат с тях. Само на едно място видяхме знакът да е монтиран по начин, по който да не пречи на преминаващите и той е до автомивката срещу блок 10 на същата улица. Всички останали десетки знаци са монтирани по средата на тесните тротоари, като дори не са в една линия със стълбовете за улично осветление. Майка с дете коментира, че тротоарите вече са оправени, но сега се налага да се движат на зиг-заг, докато заобикалят пътните знаци и стълбовете по тях, като пуска детето си от ръка покрай главната улица.

    Жители в квартала се чудят защо са монтирани толкова много пътни знаци, като по-голямата част от тях са напълно излишни, и колко пари са похарчени за тях, защо има изхвърлени пилони със знаци в градинките, които са си в безупречно състояние. Дали това голямо количество от знаци ще държи шофьорите и пешеходците на щрек или пък от пренасищането със знаци, никой няма да ги гледа.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (5)

    • 1
      Ми
      Митко
      7 -1
      20:57, 22 окт 2020
      Всичко е да се точат пари от нас, работниците които поставяха знаците казаха, че вземат по 8000 лв за един знак, аде сега бройте ги и смятайте. После как няма да изкормят старите за да монтират нови ;) Не се наядоха бе
      • Н
        Н
        6 -1
        21:01, 22 окт 2020
        В грешка си, по 8 млн лева са взели за знак!
    • 2
      Аа
      Аааа
      4 0
      13:07, 23 окт 2020
      8000лв ти сериозен ли си, помисли малко, и от злато да е пак няма да струва толкова
    • 3
      Ав
      Автор
      1 0
      13:50, 23 окт 2020
      Много крАстовища и много пАтеки. Както вие(писателите) си взимате парите, така и тези които монтират знаците. Не е необходимо да са на много високо ниво.
    • 4
      Жи
      Живущ
      1 0
      22:38, 23 окт 2020
      Погледнато от по-висок етаж, положението е плачевно... Изключително грозно и неадекватно. Защо няма пешеходни пътеки на Ем. Станев, а само по локалните улици? Известно е, че правилото за пешеходната пътека без маркировка, не се спазва от никой. Прецакаха всеки възможен тротоар с тези знаци. Грозна работа, съмнявам се някой да е следвал проекта, слагали са знаци както дойде.
    Последни новини