Борисов пристигна изненадващо на ГКПП "Елидже",обеща пари за трета лента Асеновград-Смолян

Премиерът Бойко Борисов пристигна изненадващо днес в Смолянско. Причина за неделната му визита се оказа инспекция на бъдещия граничен пункт край Рудозем "Елидже". Това стана ясно от видеоклип, публикуван  на фейсбук страницата на премиера. От видеото става ясно, че Борисов поема два ангажимента към Смолянска област. Той казва, че държавата ще отпусне около 70 милиона лева за изграждане на частична трета лента в рамките на около 15 километра между Асеновград и Смолян. Толкова ще струва разширението на пътя на няколко места, сочело първоначалното обследване. От изказването му обаче не става ясно кога точно ще бъдат отпуснати парите. Дали Борисов ще се съобрази с искането на Недялко Славов до декември да стартира обществена поръчка за избор на строител. Става ясно обаче, че освен трета лента ще бъде изграден обходен път край Чепеларе. Борисов обеща още на областния управител Недялко Славов средства за изграждане на нов воден резервоар край бъдещия граничен пункт. Той ще бъде построен за хората от село Чепинци, тъй като се оказало че има опасност те да останат без вода, защото резервоарът на пункта точел от този на селото. Парите ще бъдат отпуснати на Община Рудозем.

От видеото става ясно, че Борисов видимо остава доволен от строителството на ГКПП "Елидже".

„Това е огромен строеж. Това е проект за 80 млн. лв. Много искаха в Смолянския регион да има пункт. Дадохме пари. Парите на данъкопладците за първи път отиват в регионите на Северозападна България и Родопите. От наша страна ще има две ленти. Ще има и пункт за щателно претърсване. Това е огромен обект. Трябва да се използва хубавото време, за да се излезе от калта, а после на сградите времето няма да им пречи“, заяви той. С премиера бяха министърът на финансите Кирил Ананиев и зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков. По-късно Борисов направи инспекция на рехабилитирания път Смолян-Девин. Огледа и ремонта в центъра на с.Широка Лъка. Там се здрависа с местни хора, в компанията на кмета на Смолян Николай Мелемов. Развълнувана от поздрава си с премиера широколъчанка му каза "Няма да си мия ръката". А той не на шега и каза, че трябва се мие и спазва дистанция заради коронавируса. На видеото се вижда как случаен мъж спира с автомобиила си до министър -председателя и го моли да дойде да види друг път, който има нужда от ремонт. "Вижте не съм въоражен, нищо нямам, елате да видите пътя", се обърна към Борисов шфьорът. По-късно става ясно, че той е поискал ремонт на пътя до Гела.

Анелия Веселинова

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Eх Нидялко
    1 0
    17:34, 19 окт 2020
    Храта те смятаха за умен човек но от както стана пудел на онова нещо от регрионалния инспекторат по образованието загуби всякакъв авторитет
Последни новини