Една трета от крумовградчани шофират в нарушение на закона, сочат резултатите от специализирана операция

640 моторни превозни средства и 817 лица са били проверени в хода на специализирани операции на територията на РУ-Крумовград през последния месец с цел подобряване на обстановката по безопасност на движението, контрол за правоспособност на водачите, използване на обезопасителни колани, регистрацията на моторните превозни средства. 186 са установените нарушения, за които са съставени 18 акта и 168 фиша по ЗДвП. Започнати са три проверки по текстове от Наказателния кодекс, две от които за нерегистрирани моторни превозни средства и едно за управление на автомобил от водач в срок на изтърпяване на принудителна административна мярка /временно отнемане на свидетелството за правоуправление/.

ПТП. 20-годишен с „Фолксваген“ се блъснал в правилно паркиран „Фолксваген“ около 22 часа снощи в Ардино. 5-годишно дете от паркираната кола било транспортирано от екип на Филиала на спешна помощ в града до местната болница и след преглед било освободено за домашно лечение. Водачът, причинил удара, напуснал мястото на произшествието, бил установен половин час по-късно от полицейски служители, но отказал проба за алкохол с техническо средство. Взета е кръвна проба за химически анализ. Съставен е акт по ЗДвП.

Пожари и аварийно-спасителни дейности. Шестима пожарникари от службата в Кърджали гасили запалена къща в село Бойно. Сигналът за произшествието бил подаден снощи в 22,45 часа. Огънят унищожил 120 кв. м покривна конструкция, 180 кв. м междуетажна конструкция. Причините за пожара са в процес на изясняване.

Екип на пожарната служба в Джебел отстранил опасно дърво в училищен двор, спасителен екип на кърджалийската служба събрал разлят живак от счупен термометър в жилище в областния град.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини