Протестът, ден 108: Какво ни е нужно? Един да обикаля, друг да снима. И първите двама напуснаха на бегом карантината

"Какво е нужно на нашата страна? Един, който да обикаля и друг, който да снима. И затова първите двама бегом напуснаха карантината." Такъв извод направи Арман Бабикян от "Отровното трио" тази вечер след скоростното освобождаване на премиера Бойко Борисов и Севделина Арнаудова от ГЕРБ от карантина.

Те бяха поставени под карантина вчера, като контактни лица на положителния за COVID-19 зам. регионален министър Николай Нанков, и изненадващо освободени днес с обяснението, че в два поредни дни дали отрицателни тестове. Такава съдба нямаше президентът Румен Радев, който бе изолиран, докато беше на посещение в Естония и двата му отрицателни теста не произведоха същия резултат. Напротив - той бе поставен в конфузна ситуация на визитата си в Естония.

По този повод Бабикян заяви пред множеството край фонтана при президентството тази вечер, че управляващите са "комични, нещастни и жалки", щом са започнали да се замерят между институциите с вируси.

"Колко талантлина власт имаме, която стигна дотам да замеря другите с вируси. Изключителен дипломат и държавник, поздравления, господин Борисов! - каза Бабикян. - След политическия капан, след два отрицателни теста на господин Борисов му вдигнаха карантината бързичко, нали? Какво е нужно на нашата страна? Един, който да обикаля и друг, който да го снима и затова първите двама души на бегом напуснаха карантината", с възмущение отбеляза той.

Тази вечер е 108-ата на протести с искане за оставката на правителството и главния прокурор. Днес към него бе прибавено и искане за оставката на столичния кмет Йорданка Фандъкова заради недостатъчните според протестиращите мерки срещу разпространението на коронавируса.

По традиция недоволните започнаха да се събират след 19 ч, а първите изказвания на Отровното трио започнаха 30-ина минути след 20.

Източник: offnews

Коментари в сайта (2)

  • 1
    "Наблюдател"
    6 -2
    16:46, 25 окт 2020
    Хей, Дедокян, па вие много народ сте се събрали пак - една хайдушка чета! А бе, плондер, направи си най-после партия, че редовните избори идат. Там ще разбереш, че народът е разумен и не обича отровители, каквито и да са! Бойко е в историята със запазено място, ама като се обърне човек, вижда направени неща. Всеки иска повече, но хубавите неща никога не се случват бързо. Ти Дедо...какво си направил досега за държавата си?
    • Не
      Не знам
      0 -2
      20:37, 25 окт 2020
      Младо,много си курназ.Това хубаво,ама пропускаш,че може да не станеш дедо.Виждам,че си Бойков фен.И това няма лошо.Кажи му обаче да си види кадрите,особено тези в образованието.Кажи му да прегледа хасковските директорки-две от тях са не за махане,а за онова другото.Давам ти го за домашна.
Последни новини