Фрегатата "Смели" отплава за учение на турските ВМС в Средиземно море

Фрегата „Смели“ с командир капитан ІІ ранг Трифон Митишев напусна Пункт за базиране Варна за продължително задгранично плаване.

Старши национален командир на плаването е капитан I ранг Ваньо Мусински – заместник-командир на Флотилия бойни и спомагателни кораби.

Фрегатата се отправи към Военноморска база Аксаз, Република Турция, съобщи пресцентъра на Български военноморски сили. Там, за времето от 30 октомври до 22 ноември 2020 г., корабът ще влезе в състава на Втората постоянна група кораби на НАТО (SNMG 2), в която освен нашата фрегата са два кораба на ВМС на Испания, един кораб на ВМС на Румъния и един кораб на ВМС на Турция.

Веднага след сформиране на групата на 30 октомври започва участието и в противоподводното учение на Военноморските сили на Република Турция с международно участие „MAVI BALINA“, което продължава до 10 ноември 2020 година. Учението ще се проведе в източната част на Средиземно море, териториалното море на Република Турция и Военноморска база Аксаз и в него участват ВМС на страни от НАТО и ВМС на страни партнъори.

След завършване на учението Втората постоянна група кораби на НАТО и фрегата „Смели“ ще посетят пристанище Суда, Република Гърция.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ср
    срам и позор
    1 -2
    07:57, 27 окт 2020
    станахме ортаци на поробителите си и вадим нож на освободителите си. и това го търпи народа. наистина е тъп и прост тоя народ. предателство не се прощава

Още новини

Последни новини