Два безплатни паркинга в Димитровград стават платени

С пълно единодушие в местния парламент се прие възможността два паркинга в града - до Неделен пазар и този до Зеленчуков пазар, да станат платени.

Започна строителството на паркинг на ул."Ивайло" до Неделен пазар

В подкрепената докладна се дава възможност паркингът, изграден преди 6 години със 101 паркоместа на ул."Ивайло", близо до Неделен пазар в Димитровград, да стане платен. Инвестицията за изграждането му бе по българо-турски проект, който е съвместен между Община Димитровград и турската община Узункюпрю и до момента паркингът бе безплатен за жителите на района и посетителите и работниците на  Неделен пазар.

Кметът Иво Димов заяви, че ще се търси начин, по който този паркинг да остане за свободно ползване на живущите в околните блокове, но срокът за използване безплатно по проекта е изтекъл и събирането на такси от този паркинг ще бъде в полза на общинския бюджет.

Същата се предвижда да бъде и съдбата на новоизградения безплатен паркинг до обновения зеленчуков пазар в града, който явно в момента се ползва за постоянен паркинг на живущи в района и част от превозните средства стоят там постоянно. Този паркинг е изграден за нуждите на зеленчуковия пазар и ще се помисли как търговците да могат да го ползват преференциално с тип абонаментни карти или друг начин, а за останалите му ползватели да работи с условията на другия паркинг, до самото тържище зад сградата на театъра на Димитровград.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Коментари в сайта (4)

 • 1
  Съ
  Събиране
  22 -3
  13:21, 29 окт 2020
  Събиране на пари в бездънна касичка, вместо да се затегне контрола и отчетността на парите от неделен пазар. Та в посочените паркинги местото за инвалиди е само едно. Не се ли замисляте, че отнемате права. Мислете с главите си. Като знаем общинските съветници кои са, няма да чакаме добро. Стига с тези келнери по общинските паркинги. Нямат ли наяждане.
 • 2
  Ев
  Европейските изисквания
  19 -4
  15:52, 29 окт 2020
  Кмете кмете аман от такси и задължения нямате ли наяждане вече той хора няма те пак такси стига с това дране на кожи.Оставете народа да вземе въздух.Бах тая партийна каса няма ли пълнене.
 • 3
  Гр
  Грую
  7 -2
  21:09, 29 окт 2020
  Браво, приветствам решението. Идва точно на място в условията на криза. Вместо да търсим начин да облекчи търговия и трафик, може спокойно да свалим по още някоя кожа.
 • 4
  Ба
  Бай Хой (Кой)
  0 0
  22:41, 1 ное 2020
  Поканете отново турците от Узункюпрю,паркинга зад така наречената"Прима" е все още на ниво "чакъл".По темата-този, дето ще става платен...101 места минус 20% коли на живущи наоколо...остават примерно 80х2лв. на ден,при пълна заетост,да речем...под 2000лв. месечно.Тъкмо да покрие заплатите на обслужващия го персонал...

Хороскоп за 26.11.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Намесвате се решително във въпрос, касаещ всички на работното място. Имате достатъчно енергия и опит да се справите с този въпрос, но това ще отнеме ценно за вас време. Въпреки това сте склонни на жертви, щом смятате че нещо си струва. Помагате на приятел да се справи с личен проблем. Оставете си време лично за себе си вечерта и си починете добре.
26 ное 2020

Хороскоп за Телец

Телец
В обкръжението си имате хора, които не са безразлични към успехите ви. Но това не значи, че ги споделят, напротив. Пазете се от лицемерието им и не ги допускайте близо до себе си. Погрижете се да приведете в ред документацията си, възможни са проверки. Желание, свързано с определен човек ще ви срещне по-скоро с него.
26 ное 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Новите изисквания на работното място ще ви накарат да попълните знанията си с допълнителна информация. Целите ви са осъществими, но с повече работа. Засилените контакти и възстановено сътрудничеството с човек, от професионалната сфера, в която се трудите ще ви помогнат по-скоро да постигнете желаните резултати.
26 ное 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Денят ви ще бъде успешен, колкото и да ви се вижда странно това. Потиснете тревогите си, защото нямате причини да унивате. Самочувствието ви е достатъчно на ниво за да градите добро бъдеще. Ще имате развитието на въпрос, касаещ не само вас, но и онези, с които работите. Ще получите подкрепа и нещата ви ще се придвижват ускорено напред.
26 ное 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
В задачи и приятни вълнения ще премине деня на по-вечето от вас. Успехът изисква да покажете добра организация и старание в работата, но нищо да тук няма да ви затрудни. Бизнес-новина или друга интересуваща ви вест ще повиши настроението ви и ще ви подтикне към активност, за да не пропуснете момента.
26 ное 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Всеотдайни сте към работата си и това ще ви донесе резултати. Спокойният и ведър тон ви помага да постигнете разбирателство с околните. Откриват ви се възможности за допълнителни доходи през следващите дни. В личен план сте прекалено съсредоточени върху развитието на една връзка и не забелязвате интереса към себе си от някой друг около вас.
26 ное 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Разнообразен и приятен ден, без нежелани изненади. Деловият ви нюх ще ви подскаже най-удачното решение. Печалбите ще надхвърлят очакванията на мнозина от вас. Не се нагърбвайте с непосилни задачи, концентрирайте се върху непосредствените си ангажименти.
26 ное 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Заели сте изчаквателна позиция в делови план, а това едва ли е най-доброто, което можете да направите. Моментът е подходящ за активни действия, но ще трябва да бъдете внимателни Възможни са грешки ако сте прекалено самоуверени. Вие сте тези които давате тон в личните си взаимоотношения, а това може да не се хареса на определени хора. Съобразявайте се повече.
26 ное 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ако заниманията ви днес будят у вас напрежение и понижават настроението ви, не се колебайте да ги отложите. Добре е да сте спокойни и приветливи. Поставяте основите на бъдещи проекти, изискващи внимание и проникновеност. Семейна среща ще ви събере с роднини и близки приятели.
26 ное 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
След упорита работа успявате да постигнете печалби, които отдавна са ваша цел. Независимо от характера на работата ви днес, имате отлични шансове за реализация, които не бива да пренебрегвате. Добре ще е ако работите съвместно с колегите си, тъй като това ще задвижи делата ви и ще ви улеснява в редица моменти. Не пренебрегвайте сърдечния партньор.
26 ное 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ако срещнете неразбиране по професионален въпрос, не губете присъствие на духа. Аргументирано защитете тезата си, а може и да вникнете в тази на опонента си. Винаги може да научите нещо полезно и практично. Ситуацията ще ви подскаже как да действате, доверявайки се на разума, опита и възпитанието си.
26 ное 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Имайте повече търпение в работата си и в общуванията си с хора, които ви създават проблеми. Но за да са успешни начинанията ви, не въвеждайте други в подробностите. Когато те станат факти, тогава говорете за тях. Представителките на нежния пол ще са впечатлени от интересен човек и ще потърсят по-пряк контакт с него.
26 ное 2020

Случаен виц

Последни новини