Неделен пазар в Димитровград става с еднопосочно движение

Изображение 1 от 2

    В момента се изготвя организация за еднопосочно движение на посетителите на Неделен пазар, за да се спази заповедта на министъра на здравеопазването, заяви кметът Иво Димов след среща на областния кризисен щаб.

    Двете най-големи улици на Неделен пазар от утре трябва да станат еднопосочни. Улиците Ивайло и Димитровградска ще бъдат обособени като вход и изход на най-голямото тържище в страната.

    "Входа за пазара ще бъде от едната от двете улици, а на другата ще бъдат поставени преградни пана с надпис "Това не е вход" и ще има служители, които да контролират потока от хора.", заяви Иво Димов.

    Малките улички в пазара е невъзможно да бъдат организирани еднопосочно, но ще бъдат поставени указателни табели със стрелки за посоката на движение, най-важното е самосъзнанието и отговорността на посетителите и търговците на пазара, заяви още Димов.

    Засилен е контролът на Неделния пазар от миналата седмица, когато почти всички търговци и голяма част от клиентите спазваха противоепидемичните мерки, нарушителите бяха предупреждавани от униформени служители. От тази седмица униформените няма само да предупреждават, но вече и ще налагат глоби и наказания, заяви кмета на Димитровград.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини