Националната гвардия в Портланд заради безредици. Демонстрации във Филаделфия, Чикаго и Ню Йорк (видео)

Изображение 1 от 3

    Властите в американския щат Орегон решиха да изпратят подразделения на Националната гвардия в град Портланд, за да помогнат на местните органи на реда в справянето с бунтове там, съобщи шерифът на окръг Малтнома в Twitter.

    "В центъра на Портланд сега се извършва масово насилие. В интерес на обществената безопасност губернаторът Кийт Браун ... задейства използването на Националната гвардия на Орегон, за да помогне на местните правоохранителни органи да реагират на всяко насилие и да поддържат обществения ред и обществената безопасност", се казва в съобщението.

    Полицията в Портланд обяви за бунт безредиците в града в сряда вечерта. Съобщава се, че група протестиращи в центъра на Портланд са започнали да разбиват витрини и да хвърлят предмети по служителите на реда. Към днешна дата се съобщава за поне 10 задържани.

    От един от задържаните, за който се смята, че е хвърлил коктейл Молотов по полицията, са иззети пушка, патрони, самоделни експлозиви и кутии за боя, съобщават от органите на реда.

    Все още не е ясен резултатът от президентските избори, които се проведоха в САЩ на 3 ноември. И републиканецът Доналд Тръмп, и демократът Джо Байдън обявиха, че са учверени в победата сиа. В момента преброяването на гласовете продължава. Щабовете и на двамата кандидати съобщиха за нарушения в различни щати и създадоха специални "фондове за защита на целостта на изборните резултати".

    В сряда в няколко американски града се проведоха протести, а полицията задържа десетки демонстранти. Освен в Портланд демострации имаше по улиците на Филаделфия, Чикаго и Ню Йорк в подкрепа на преброяването на всички гласове, Black Lives Matter и други каузи.

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини