Зов за помощ! Родителите на Макси изработват и продават коледна украса за рехабилитация на момчето

Изображение 1 от 3
    Родителите на Макси от рудоземското село Чепинци изработват и продават коледна украса, за да продъжат лечението на сина си, който страда от  Детска церебрална парализа. За да са по-близо до рехабилитатори и специализирани болници семейството се е преместило да живее в Пловдив. Етв ви е разказвала трогателната история на осемгодишното чернооко момченце. Още като бебе той е изоставен в Дом  за сираци. Там го откриват Ирина и Краси. Още при първата им среща с четиримесечното бебе решават, че това е тяхното дете и  осиновяват Макси. С времето започнали да забелязват, че момченцето не може да се движи както останалите бебета, спомня си майка му Ирина. Не след дълго радостта им е помрачена от тежката диагноза, която лекарите поставят на момченцето. "Имаше даже наши роднини, които ни съветваха да върнем Макси обратно в дома. Да си осиновим друго дете, което да е здраво",сподея бащата Краси.
    Двамата обаче дори не си и помисят да изоставят Макс.  Те го обожават. "Дори не можехме да си представим живота ни да продължи без момченцето ни", сподея Ирина.  Избират трудния път. От тогава се се борят Макси да проходи. А с всяка изминала година виждат все по-голям напредък, казва Ирина. Средствата за рехабилитация обаче все недостигат. Работи само Краси, защото Ирина е постоянно заета да се грижи за момченцето. За това сега жената е започнала да изработва красива коледна украса и да я продава онлайн във ФБ-страницата "Да помогнем на Макси"
    Хора, които са помагали на момченцето ни призовават, вместо от големите магазини, да купим коледната си украса ,изработена от ръцете на една борбена и страдаща майка. Така ще помогнем за лечението на едно малко и усмихнато момченце. А кой знае по Коледа се случват чудеса и може би Макси ще проходи..
     
    Анелия Веселинова
     

    Дарителска сметка: BG54UNCR70001521431391 -в лева

    BG70UNCR70001521431394 -в евро

    Титуляр- Максимилиан Красимиров Младенов

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини