Зов за помощ! Родителите на Макси изработват и продават коледна украса за рехабилитация на момчето

Изображение 1 от 3
  Родителите на Макси от рудоземското село Чепинци изработват и продават коледна украса, за да продъжат лечението на сина си, който страда от  Детска церебрална парализа. За да са по-близо до рехабилитатори и специализирани болници семейството се е преместило да живее в Пловдив. Етв ви е разказвала трогателната история на осемгодишното чернооко момченце. Още като бебе той е изоставен в Дом  за сираци. Там го откриват Ирина и Краси. Още при първата им среща с четиримесечното бебе решават, че това е тяхното дете и  осиновяват Макси. С времето започнали да забелязват, че момченцето не може да се движи както останалите бебета, спомня си майка му Ирина. Не след дълго радостта им е помрачена от тежката диагноза, която лекарите поставят на момченцето. "Имаше даже наши роднини, които ни съветваха да върнем Макси обратно в дома. Да си осиновим друго дете, което да е здраво",сподея бащата Краси.
  Двамата обаче дори не си и помисят да изоставят Макс.  Те го обожават. "Дори не можехме да си представим живота ни да продължи без момченцето ни", сподея Ирина.  Избират трудния път. От тогава се се борят Макси да проходи. А с всяка изминала година виждат все по-голям напредък, казва Ирина. Средствата за рехабилитация обаче все недостигат. Работи само Краси, защото Ирина е постоянно заета да се грижи за момченцето. За това сега жената е започнала да изработва красива коледна украса и да я продава онлайн във ФБ-страницата "Да помогнем на Макси"
  Хора, които са помагали на момченцето ни призовават, вместо от големите магазини, да купим коледната си украса ,изработена от ръцете на една борбена и страдаща майка. Така ще помогнем за лечението на едно малко и усмихнато момченце. А кой знае по Коледа се случват чудеса и може би Макси ще проходи..
   
  Анелия Веселинова
   

  Дарителска сметка: BG54UNCR70001521431391 -в лева

  BG70UNCR70001521431394 -в евро

  Титуляр- Максимилиан Красимиров Младенов

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 04.12.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  С отговорно отношение към делата си ще пристъпите към изпълнението им. Добрата ви организация е гаранция за свършена в срок работа и още нещо. Благодарение на изградения си авторитет ще защитите позициите си по наболели въпроси, както на работното място, така и в държавното управление.
  04 дек 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Този ден се характеризира с личен напредък и възможности за удовлетворяване на определени изисквания на работното място. Ще преодолеете нещо, което ви е пречило да се развивате пълноценно. Не подценявайте помощта, която могат да ви окажат близките ви и особено сърдечния партньор. Притеснявате се излишно относно проблемите на ваш роднина, всичко ще е наред.
  04 дек 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Приключване на започнат проект ще ви натовари със срокове и допълнителни изисквания. Запазете спокойствие и не си го изкарвайте на сътрудниците или роднините. Занимаващите се с бизнес ще получат предимство. Съвместните действия с конкуренти, ако не ви донесат пари, то поне ще се запознаете с нивото на работата им.
  04 дек 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Днес ще постигнете значителни успехи в деловата сфера. Използвате максимално откритите шансове, което ви дава значителни финансови постъпления. Изненадайте вашия любим човек с приятен жест вечерта.
  04 дек 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  От позицията на по-силния ще следите поведението на приближените си, давайки съвети и препоръки. Запазете добрия тон и не пропускайте да насърчите активността им, това ще се оцени. Затруднения от технически характер ще възпрепятстват започната задача, но с нечия добронамерена помощ ще се справите.
  04 дек 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Професионалистите не позволяват на емоциите да диктуват поведението им. Ако считате себе си за такива трябва да се освободите от всичко, което пречи на трезвата ви преценка за нещата. Помислете добре върху възможностите си и в случай, че не ги преценявате, като добри, променете тактиката. Вярвайте в себе си, работата ви скоро ще даде резултат.
  04 дек 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Освободете се от напрежението и мислете за по-приятни неща. Домашните ангажименти ще ви подтикнат към преосмисляне на приоритетите ви, върху какво да съсредоточите вниманието си през следващите дни. Има неща, които не търпят отлагане, зимата чука на вратата. Отвърнете на доброто с добро.
  04 дек 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Работата ви днес ще е напрегната и ще е свързана с много хора и ангажименти. Въпреки всичко запазете спокойствие и бъдете сигурни, че ще успеете да осъществите голяма част от плановете си за деня. Възможно е да ви се наложи да изоставите нещо ненадеждно. Част от вас имат шанса да започнат нова сърдечна връзка и това обяснява прекалената ви емоционалност.
  04 дек 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  С подходящи аргументи ще убедите някого да се включи в изпълнение на ваша задача. Организацията и ефективността на работното място налагат промени, които могат да ви противопоставят с колегите. Не прибързвайте с оценките, има по-елегантни начини за справяне със ситуацията, бъдете дипломатични.
  04 дек 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Бързо се ориентирате в нова и сложна ситуация, в която сте изпаднали. Мнозина на ваше място биха се отчаяли, но вие веднага намирате няколко варианта за изход. Благоприятна в случая е и позицията, в която се намирате.
  04 дек 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Ще ви спори в общи задачи и работа в екип. Бъдете отворени за нововъведения и партньорски компромиси, каквото и да ви струва това. Нуждаете се от почивка, да се успокоите и забавлявате. Обграждайте се с хора, които ви зареждат с творчески идеи и ви обогатяват душевно.
  04 дек 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Работата ви днес ще върви по обичайния начин. Имате възможност да осъществите намеренията си, но ще ви е необходимо търпение. Контактите ви с влиятелни личности могат да ви отворят много врати, но от вас зависи как ще използвате предоставените ви шансове. В интимен план ще се чувствате обградени с любов и сигурност, което ви зарежда с нови сили.
  04 дек 2020
  Последни новини