Очевидци! Мъжът в рокля не е опасен, местните искаха да го линчуват

Изображение 1 от 2

    Минути след като СмолянБГвести ви разказа за страха на родопчани от непознат мъж, облечен в рокля, с нас се свързаха младежи, които разговаряли снощи него. Те пожелаха анонимност, но бяха категорични, че според тях не непознатия, а младежи от Мадан и Рудозем тормозели от месеци човека. Снощи те случайно попаднали на организиран линч за непознатия. "Около осем коли с младежи, въоражени с палки, сопи, ножове, боксове и пушки за пейнтбол преследваха русенеца", разказва един от очевидците. Намеренията им били от ясни по ясни. Искали да пребият мъжа. "Някак си аз и приятелите ми успяхме да ги убедим да ни пуснат да говорим с него и след това да правят, каквото искат. Човекът беше много изплашен. Представи ни се като Станимир от Русе. Разказа ни, че от месеци местни младежи го тормозят. Чукали му по колата, псували го, заплашвали го с бой, замеряли го с пиратки. Викали многократно полиция. Затова започнах да паркирам край гробищата от страх да не изпълнят заканите си", разказвал пред смолянските мадежи Станимир.Те казват, че тогава организираната група се присъединила към тях и с интерес чули разказа на чуждоземеца. Разказал им, че обиколил половин Европа. Преди месеци преживял тежка катастрофа в Германия. След като се възстановил се прибрал в Русе. Бил убеден, че животът  му дал втори шанс и се отдал на молитви към Бог, отхвърлил всичко материално. Негови приятели му казали, че в Родопите било красиво, спокойно и хората били много гостоприемни.  Затова решил да дойде в смолянския край. Намерил си работа в Смолян и Мадан. Казал им, че точно негови колеги в завода в Смолян му казали, че край гробищата на Беклийца имало невероятна гледка. Отишъл да я види, но хората го прогонили и от там. Читателите ни разказват, че тогава всички се успокоили и дори били запленени от интелекта на мъжа. Някои упражнили с него английския си език. По думите им той говорил още италиански, руски и немски език. Накрая младежите го поканили на кафе в Мадан. Собстевикът на заведението, който притежава бензиностанции дори му напълнил резервоара. Двуметровият мъж се разпакал, когато му казали, че го мислят за престъпник или вещер, завършват разказа си смолянските младежи, спасили снощи от линч русенеца. 

    С писма до редакцията ни други наши читатели също потвърдиха за снощните събития, разиграли се на главния път между Черна и с.Лещак. Публикуваме едно от тях без авторска намеса:

    Здравейте, снощи група младежи са отишли при този човек, той първоначално тръгнал да бяга но после са го спрели, отдалеч са го заговорили и се е оказал много свестен човек!! Снимките който са в фб са фотошопнати от момче от района на рудозем !! Няма пари за квартира, до края на месец най вероятно ще си намери квартира, спи до гробищата защото няколко пъти са го гонили от паркинги !!

    Анелия Веселинова

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (5)

    • 1
      Оп
      ОпасенРудоземец
      2 -6
      20:55, 16 ное 2020
      Ако го видя тоя веднага ще яде бои без да си говор... Виж коментара
    • 2
      Ан
      Анонимен
      5 -2
      19:19, 17 ное 2020
      Не искам да звуча грубо или нещо подобно, но сега сме 21 век и всеки може да се облича, така както иска. Човекът може да е имал само това или да е бил пиян, дори може да са го накарали да облече роклята. Не смятам, че насилието е решението. И, както пише в статията, той се е устроил да живее в Рудозем за втори шанс. Човекът в момента живее в страх от това, че някой може да дойде и да го пребие за щяло и нещяло...Отново казвам, че не искам да звуча грубо или зле с вас, аз просто изказвам мнението си.
    • 3
      Ма
      Мария Никовска
      0 -1
      15:55, 28 сеп 2021
      Ако срещна някъде. Станимир ще му помогна с каквото мога.
      • Ст
        Стена
        0 0
        21:53, 23 окт 2021
        Браво Мария
    • 4
      Ст
      Стефано
      0 0
      21:51, 23 окт 2021
      Неграмотни
    Последни новини