Проф. Балтов: Няма чиста от ковид болница

В момента няма "чиста" от ковид болница. Трябва да има отделения и в специализираните клиники - онкоболните с CIVID-19 да се лекуват в онкологично отделение за заразени. 

Това заяви проф. Асен Балтов, шеф на "Пирогов" и член на Националния оперативен щаб, по бТВ. Той изрази надежда, че сме достигнали пик на пандемията. 

Увеличават се тежките случаи на млади хора, защото те пренебрегват ранните симптоми и чакат да им мине, обясни професорът.

Той отново подчерта, че маските са основен враг на коронавируса. Когато се спазват определени мерки, максимално се ограничава заразата. Медиците са заразяват във външна среда, а не в ковидотделенията. В "Пирогов" от 450 души само 7 са заразени на работното си място. 

За пътуването си с джипа на премиера Бойко Борисов по магистрала Европа преди дни, Балтов коментира, че не трябва да има противопоставяне на работата му в болницата и пътуването по магистралата. 

Всеки хубав нов път и магистрала е предимство не само  за здравите, а и за болните - ако се наложи един пациент от Драгоман да се транспортира в "Пирогов" и преди това е ставало за час-час и половина, сега ще влезе в "златния час" и за него ще се направи всичко възможно. 

Източник: offnews

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    3,
    3,14
    2 0
    18:25, 16 ное 2020
    Този,Балтов какво работи и колко лева заплата взема,като по цял ден обикаля всички телевизии и кабеларки и бръщолеви глупопости?
  • 2
    Ма
    мастикаджия
    1 0
    18:39, 16 ное 2020
    Тоя е боклук.Пудел на Бойко.
Последни новини